Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CDA-afdelingen vragen aandacht voor overlast Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 962 
|
 amstelveenz.nl - 16-03-18 
wp_politiek_3697.JPG

AMSTELVEEN Een delegatie van CDA'ers van zes gemeentes waaronder Amstelveen zijn woensdag in Den Haag geweest om aandacht te vragen voor de groei van Schiphol. Er werd een position paper aangeboden aan CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch.

Het CDA wil duidelijk maken dat het niet om cijfers moet gaan maar om mensen die hinder ondervinden van de luchtvaart. Het CDA meldt in een persbericht dat het niet zo kan zijn dat door groei van Schiphol de leefbaarheid in de wijde omgeving van de luchthaven nog meer onder druk komt te staan.

Wantrouwen
Met deze boodschap hopen de CDA’ers uit de verschillende gemeenten rondom Schiphol de regering op andere ideeën te brengen. De CDA’ers waren naast Amstelveen ook afkomstig uit de gemeentes Aalsmeer, Uithoorn, Haarlemmermeer, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Namens het CDA Amstelveen werd de Position Paper aangeboden door fractievoorzitter Ferry van Groeningen en bestuurslid Bert Rouwenhorst.

Volgens de CDA’ers groeit het wantrouwen van de omgeving in de luchthaven, buitelen de cijfers over aantallen vluchten, decibellen en contouren over elkaar heen en voelen omwonenden zich niet serieus genomen in hun toenemende gevoel van overlast. Samen pleiten de CDA-afdelingen voor een andere aanpak waarbij de mensen die dagelijks met de gevolgen van het Aldersakkoord te maken hebben centraal staan.

Isolatieregeling
Bewoners accepteren volgens het CDA dat Schiphol overlast geeft, maar ze willen wel dat de luchthaven en het Rijk rekening met hen houden. Het overleg met de bewoners leverde een lijst aan maatregelen en ideeën op. De bewoners pleiten onder meer voor het vermijden van pieken in de late avond tot het creëren van meer rustmomenten.

Verder wordt gepleit voor een ruimharige isolatieregeling en hulp voor gedupeerde eigenaren en huurders die uit het gebied willen vertrekken. Volgens de zes CDA-afdelingen kunnen de maatregelen onnodige overlast voorkomen, de overlast beter voorspellen en zorgen voor compensatie van de hinder.

Bekijk bericht op "amstelveenz.nl - 16-03-18"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Geef mij ook maar zo,n verhuisvergoeding of een financiële compensatie omdat mijn huis geen drol meer waard is.
Maar ja waar moet je heen?
En die Buma van ze maar zeggen ‘uitbreiding Schiphol,prima idee’.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

CDA standpunt Schiphol klopt niet met hun standpunt duurzaamheid. Ze kunnen het nog aanpassen voor het te laat is (verkiezingen).

Geplaatst door anoniem1

De gemeenteraads verkiezingen zijn een geschenk uit de hemel voor de politiek. Kan men zich profileren op populaire standpunten en dan vervolgens landelijk toch het tegenovergestelde doen.
Ook het referendum heeft deze mogelijkheid,alleen dan met de jongere partijen. d66 doet het goed. Jong d66 profileert zich tegen de sleepwet,en het volwassen d66 is voor. Zo kunnen zowel voor als tegenstanders van de sleepwet bij d66 terecht.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Het CDA is totaal ongeloofwaardig. Landelijk blijven ze aansturen op groei van de luchtvaart. Hier liggen de kansen voor Jesse!

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

En hierom ben ik dus BOOS op BUMA. Inderdaad een boze burger en hij kan er wat aan doen.