Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Cartoon De Rechter over geluidsoverlast Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3528 
|
 Noordhollands Dagblad 
Cartoon De Rechter over geluidsoverlast Schiphol

Cartoon geplaatst met toestemming van Jesse van Muylwijck, Hartelijk dank hiervoor!

Download het gehele artikel 'Cartoon De Rechter over geluidsoverlast Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het geeft wel de kern van het probleem weer. Schiphol zegt te kunnen groeien omdat de normen voor overlast daartoe de ruimte bieden. Maar die normen zijn nu juist het probleem; die zijn veel te ruim. Ik citeer uit het Parool: "In 2020 worden rondom de luchthaven 117.500 mensen 'ernstig gehinderd'  door geluid van vliegverkeer. Dat is veel minder dan de 166.500 regiobewoners waar tot nu in de normen mee werd gerekend. In het betrokken gebied wonen circa 520.000 mensen."
Stel je eens voor: 117.500 mensen is een stad als Dordrecht, en dat mogen er 166.500 woorden? Een stad als Den Bosch. En dan vergeet ik nog even de "spookgehinderden," die letterlijk niet meetellen. Verder kijkt men alleen naar het binnen- en buitengebied van Schiphol, maar ook buiten het buitengebied is veel hinder. Zeg maar het gehele gebied begrensd door de lijn Bergen - Alkmaar - Hoorn - Lelystad - Amersfoort - Leiden. Maar ach, waarom schrijf ik dat toch iedere keer weer op; iedereen weet het toch al?

Geplaatst door Gerard uit Kastricum

Je kan doof zijn, maar als je naar het maandovericht rechts onder deze pagina kijkt fan zie je in één oogopslag hoe ernstig het is. Kijk voor de een vergelijk eens naar Rotterdam, ook op dat kaartje. Je moet wel blind zijn om het hinderprobleem niet te zien. ..

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ Gerard. Zou er naast Oost-Indisch doof ook zoiets als Oost-Indisch blind bestaan?