Platform Vlieghinder Kennemerland
 

CAPA: meeste luchtvaartmaatschappijen eind mei failliet

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 509 
|
 luchtvaartnieuws.nl 
tb_leefomgeving_castricum_Kerkedijk.jpg

SYDNEY - De meeste luchtvaartmaatschappijen zullen eind mei failliet zijn door het vernietigende effect van het coronavirus op de sector. Dat meldt het gerenommeerde onafhankelijke luchtvaart-consultancybureau CAPA. Alleen gecoördineerde maatregelen door overheden en de sector kunnen dit doemscenario voorkomen, stelt het Australische bureau.

Door de steeds verdere verspreiding van COVID-19 wordt de luchtvaartsector in het nauw gedrongen. Routenetwerken worden met de dag kleiner en verschillende maatschappijen – waaronder SAS en airBaltic – hebben besloten de vluchtuitvoering tijdelijk nagenoeg stil te leggen.

Airlines zijn genoodzaakt hun cashreserves op te branden omdat veel vliegtuigen aan de grond staan, en de toestellen die nog wel vliegen zijn half leeg. Volgens CAPA zijn op dit moment al veel luchtvaartmaatschappijen technisch failliet, ook omdat ze hun schulden niet kunnen aflossen.

Er worden veel meer tickets geannuleerd dan dat er nieuwe boekingen bij komen, en door overheidsrestricties wordt vliegen steeds verder ontmoedigd. “De marktvraag droogt op een ongekende manier op. Een normalisering is nog niet in zicht.”

CAPA roept op tot maatregelen. “Gecoördineerde actie van de overheid en de industrie is nu nodig om een catastrofe te voorkomen." Het bureau waarschuwt voor “een slagveld, bezaaid met slachtoffers” wanneer die gecoördineerde actie er niet komt.

Het consultancybureau vreest voor het stellen van het nationale eigenbelang boven samenwerking, want een gebrek aan coördinatie leidt tot protectionisme en veel minder concurrentie. “Het laatste waar de wereld behoefte aan heeft is een nationalistische, luchtvaartpolitieke confrontatie.”

CAPA denkt dat de grootste luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten deze crisis wel zullen overleven, dankzij overheidssteun of een helpende hand van de eigenaren. Ook een aantal Europese airlines zullen dankzij overheidssteun blijven bestaan, zo is de verwachting.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Het wrange is dat deze crisis in ieder geval op de korte termijn de CO2-emissies sterk zal terugdringen. Maar ook dat de hoofdveroorzakers van deze ellende nu zelf het slachtoffer lijken te zijn geworden. Mijn conclusies is dat er gewoon te lang is doorgevlogen, waardoor het tot een pandemie kon uitgroeien.

Om negatieve economische effecten tegen te gaan is verkeerd en vooral te laat gehandeld, waardoor deze juist versterkt worden.

We kunnen hieruit leren, dat we toemoeten naar een hele nieuwe economische orde, met minder afhankelijkheid van enkele landen, beduidend minder tourisme, en een veel sterkere terugkoppeling van negatieve effecten door middel van een juiste prijsstelling.

Maar als de crisis voorbij is zal men gewoon weer doorgaan als voorheen!

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Eerder zei minister van Nieuwenhuizen tegen de boeren in het oosten van ons land die voor het tweede jaar op rij getroffen werden door grote droogte en daardoor moesten vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf dat dit "natuurlijk gewoon bedrijfsrisico" was. Ik vertrouw erop dat dit ook geldt voor de luchtvaart en in het bijzonder voor AF/KLM. De luchtvaart heeft al genoeg collateral damage opgeleverd en het Corona virus is tenslotte niet met de Trans Siberie Expres vanuit China naar Europa gereisd.

Geplaatst door V.O.S. uit Uitgeest

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Door al dat niet nuttige gereis, betalen ze nu de prijs......
Laat ze maar flink betalen, de luchtvaartsector mag van mij total loss verklaard worden.
Het Corona virus is ten slotte niet lopend vanuit China de wereld overgegaan.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

De luchtvaart met al z,n volgelingen loopt een partij zielig te doen in de media!
Jarenlang is dit gesponsorde clubje klimaatslopers een handboren hun beboterde hoofd gehouden door de politiek.
Jarenlang hebben ze personeel geschoffeerd door loononderhandelingen en nu weer krijgen deze mensen een trap in hun rug, erg? Nee hun keuze!

Maar van Wobke en zijn Corona v N krijg ik echt de kriebels van hun toezeggingen echt te belachelijk voor woorden!
Boeren met varkenspest en mond en klauwzwerr konden het dak op! ZZP,t’s hebben er zelf voor gekozen ....... en zo zijn er nog meer voorbeelden van meten met 2 maten!

Holland op zijn smalst! Lang leve de democratie!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Even een correctie en excuses:
Handboren = hand boven
Loononderhandelingen = loonoffers

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Vanmorgen om 6.00 wakker door een cargo bak uit China...met regelmaat toch nog herrie...