Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Campagne tegen overlast Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1375 
|
 metronieuws.nl 
me_vliegtuig_IMG_0642.jpg

Door Jet Hesselink

De komende jaren moeten omwonenden van Schiphol rekenen op meer geluidsoverlast dan eerder was afgesproken, meldt GroenLinks. Ook maakt de partij zich zorgen over wat de groei van Schiphol betekent voor de luchtkwaliteit en gezondheidseffecten.

Leefbaarheid
De provincie moet zich volgens hen sterk maken voor de leefbaarheid van de inwoners. Lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland Alwin Hierbrink: ,,GroenLinks is niet tegen Schiphol, maar wel tegen verdere afbraak van de leefbaarheid van Amstelveen en andere gemeenten. Dat betekent dat Schiphol volgens ons alleen verder mag groeien als dit gepaard gaat met concrete vermindering van vervuiling en lawaai. Nu al kunnen veel mensen in de zomer niet rustig in de tuin zitten.''

De gemeenten rondom Schiphol zouden te maken krijgen met hoge hoeveelheden ultrafijn stof in de lucht, waarvan de schadelijkheid op dit moment wordt onderzocht.

Bekijk bericht op "metronieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Leo uit De Kwakel

O, die ken ik....

,,GL is niet tégen Schiphol......"
En iedereen kan weer achterover leunen.
Trouwens.
AALSMEER is de gemeente, plus de gemeente UITHOORN met de mééste overlast, niet Amstelveen.

Geplaatst door Kees

Voor wat betreft aantallen gehinderden is Amsterdam de gemeente met de meeste ovelast, voor wat betreft aantallen zwaar gehinderden is het Amstelveen, voor wat betreft zeer zwaar gehinderden (rond de sloopzone) is het Aalsmeer. Een vlucht op de Buitenveldertbaan geeft per saldo weer meer hinder dan op de Aalsmeerbaan. Lijkt mij dus niet zo zinvol om als gemeente te claimen de meeste overlast te hebben.