Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Burger verzoekt gemeente civiele procedure te steunen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 681 
|
 schipholwatch.nl - 30-09-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

In de Gemeente Amstelveen leeft het verlangen onder een aantal burgers om een civiele procedure op te starten tegen Schiphol om de luchthaven financieel aansprakelijk te stellen voor gemiste nachtrust en inkomsten.

Zie hier een deel van het overzicht waaruit blijkt dat van nachtrust geen sprake kan zijn. Bron: vlieghinder.nl

Een deel van het overzicht waaruit blijkt dat van nachtrust geen sprake kan zijn. Klik op de afbeelding voor een leesbaar formaat.
Dit blijkt uit een schrijven van een bewoner onder de aanvliegroute naar de Buitenveldertbaan aan wethouder en loco-burgemeester Herbert Raat. SchipholWatch ontving een kopie van deze brief.

In de e-mail vraagt de bewoner of de gemeente wil overwegen een dergelijke procedure te ondersteunen. “Samen met een aantal andere bewoners van Randwijck in Amstelveen wil ik een procedure opstarten. Vannacht was het weer raak, tot 2 uur ’s nachts om de twee minuten, toen tot kwart voor zes om het uur een vliegtuig en vanaf dat moment weer om de twee minuten”, aldus de bewoner in een toelichting.

Niet in staat te werken
“We kunnen met dit regime geen uur slapen zonder wakker te worden gevlogen. Dat zorgt ervoor dat ik vandaag niet kan werken, en waarschijnlijk morgen ook niet. Ik wil de luchtvaart aansprakelijk gaan stellen voor gemiste inkomsten”, aldus de zelfstandig ondernemer.

Omdat een civiele procedure al snel handenvol geld kost, willen de bewoners van Randwijck gezamenlijk optrekken met de gemeente. Wethouder Raat is al eerder in het nieuws geweest met zijn strijd tegen de immer groeiende overlast van Schiphol.

De raad van de aanliggende gemeente Aalsmeer heeft eerder in een unaniem besluit al besloten een dergelijk verzoek van inwoners te honoreren. Die groep bereidt een proces voor met een beroep op de rechten van de mens.

Nachtvluchten onrendabel maken
“Wij denken dat het verstandiger is Schiphol financieel aan te pakken. Dat doet hen pijn in de portemonnee waardoor het op termijn hopelijk economisch onrendabel wordt om ’s nachts tientallen vluchten over honderdduizenden omwonenden te sturen”, aldus de Amstelvener.

“Het is te gek voor woorden dat het ongestraft blijft om mensen te beroven van hun nachtrust. Als de nachtclub op de hoek 5 minuten te laat open is, staat de politie direct op de stoep, maar als Schiphol de hele nacht doorvliegt, kun je nergens aankloppen.”

Overigens zijn de bewoners niet uit op financieel gewin. “Het geld dat we eventueel binnenhalen willen we graag overmaken aan een goed doel, bij voorbeeld een milieu-organisatie als Greenpeace die strijdt tegen de groei van de luchtvaart.”

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 30-09-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Boven de directe gevolgen door vermindering van arbeidsproductiviteit komen ook de lange termijn kosten door verlies van gezonde jaren, die nu op de maatschappij (de belastingbetaler) worden afgewenteld. Stop hiermee en laat de vliegconsument hiervoor betalen, en wel zo snel mogelijk!

Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

Alle vluchten van die nacht staan in Explane, ik heb met de app de hele nacht de dB's gemeten.
Kijk in het overzicht van https://reports.explane.org/nl/ op pagina 4 bij postcode 1183.
Alle metingen waren tussen de 80 en 89 dB.