Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bureau Adecs kan of wil nog niet reageren

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 317 
|
 schipholwatch.nl - 05-11-2019 
lelystad_rijtjeshuizen_hvs.jpg

Vliegveld-adviesbedrijf Adecs Airinfra kan nog niet inhoudelijk reageren op de bevindingen van dr ir Leon Adegeest.
Dit zei directeur Peter Frankena van het bureau achter de discutabele MER voor Lelystad vandaag tegen Omroep Flevoland (hier).

Adegeest maakte gisteren bekend (hier) dat de stikstofuitstoot van vliegveld Lelystad tot wel dertig keer hoger wordt dan Adecs op papier berekende.

Frankena vindt het vervelend dat Adegeest de fouten heeft ontdekt en kan de beweringen dan ook niet weerspreken.

Druk bezig met uitzoeken
“Het komt hier vers binnen. We zijn nu druk bezig om het uit te zoeken, maar daar hebben we tijd voor nodig”, aldus Frankena. “Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat [de opdrachtgever van Adecs, red.] is ook druk bezig.”

Gezamenlijk hopen bureau en ministerie volgende week met een inhoudelijke reactie te komen. Hoe die zal uitpakken, kan Frankena nog niet vertellen. De berekeningen van Adegeest worden vooralsnog niet weersproken.

Kamervragen
Naar aanleiding van de bevindingen van Adegeest willen meerdere partijen (GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP) in de Tweede Kamer tekst en uitleg van mevrouw de minister Cora van Nieuwenhuizen.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl - 05-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door sara uit amstelveen

Ow ow ik hoop zo dat dit het is, de final strike. Vanmorgen ademde ik weer vettige kerosine in en ik hoop dat dit de rest van Nederland bespaard blijft. ik hoop dat schithole er ook last van krijgt. Geen genade meer.