Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Buitenhof: Jan Paternotte en Ties Joosten over KLM reddingsoperatie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 942 
|
 vpro.nl 
Euro_banknotes.png

Met twee tot vier miljard euro wil minister Wopke Hoekstra KLM redden van de ondergang. Dat is nodig, zegt Hoekstra, want 9 op de 10 vluchten is geschrapt, het bedrijf verdient nauwelijks nog geld en veel kosten lopen door.

Maar er is discussie: over de voorwaarden en ook over de vraag of we KLM wel moeten redden. Follow the Money journalist Ties Joosten en D66-Kamerlid Jan Paternotte gaan in debat.

Zie via onderstaande link...........

Bekijk bericht op "vpro.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Dat veel kosten zoals kerosine en lease contracten doorlopen is belachelijk. Andere maatschappijen onderhandelen over aanpassing van deze contracten maar daar hoor ik helemaal niks over daar waar het klm betreft.
Een heel groot deel van de steun aan klm komt rechtstreeks terecht bij de leasemaatschappij en de olie maatschappij zonder dat de klm er structureel beter van word.
Daar moet geen geld meer heen gaan,het geld moet naar klm zelf gaan en dan besteed worden aan zaken die klm structureel sterker maken. Het laten doorlopen van lease en olie contracten zonder dat men daarmee revenus kan krijgen hoort daar niet bij.
Hoe langer en hoe meer geld er naar de deze maatschapijen gaat zonder dat het de klm ook maar iets oplevert,hoe minder geld er over is om straks een nieuw klm op te bouwen.
Begin maar met onderhandelen over nieuwe contracten,nederland/klm staat sterk want het alternatief is failiesement en dan worden die contracten vanzelf opgeheven.

Geplaatst door anoniem1 uit nederland

De in sommige kringen zo bewonderde donald trump deed dat ook zo jaren terug bij een van zijn failisementen.
"well you know,the economy has changed so i am only going to pay you back 50%" Ongeveer precies zo zei hij dat destijds tegen de schuldeisers bij de onderhandelingen over herstructurering.

Geplaatst door Baard uit Heiloo

@ anoniem1 uit Nederland! Wat is er zo geheimzinnig aan uw woonplaats?