Platform Vlieghinder Kennemerland
 

BUCH gemeenten willen compensatie voor vlieghinder

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 779 
|
 castricum.uitkijkpost.nl 
hvs_heiloo_DSC_2554.jpg

Op initiatief van gemeente Castricum hebben de colleges van B&W van Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest in een gezamenlijke brief aan de minister van Infrastructuur en Water hun verlangen uitgesproken dat zij gecompenseerd worden voor de extra nachtelijke vlieghinder die is ontstaan door sluiting van de oostelijke nachtelijke aanvliegroute.

Sinds mei 2015 maakt al het nachtelijk vliegverkeer alleen gebruik van de westelijke aanvliegroute om vervolgens op de Polderbaan te landen. Dit is om veiligheidsredenen. Het was namelijk niet langer mogelijk om al het vliegverkeer in de nacht vanuit het oosten en westen over smalle vliegpaden boven dunbevolkte gebieden te laten samenkomen. De afsluiting van de oostelijke aanvliegroute (Artip2c) leidt echter tot extra hinder voor de inwoners van de vier gemeenten. Sindsdien is het aantal klachten in de vier gemeenten ook sterk toegenomen. Uit onderzoek van de GGD Hollands Noorden blijkt dat de slaapverstoring door vliegverkeer veel hoger is dan uit berekeningen van het ministerie blijkt.

De gemeenten verlangen duidelijkheid omtrent de heropening van de oostelijke aanvliegroute en bij langdurige uitstel bovendien compensatie. De meest voor de hand liggende compensatie is het terugbrengen van het aantal nachtvluchten tot het niveau van het aantal dat voor mei 2015 via de westelijke aanvliegroute naar de Polderbaan vloog.

Wethouder Marcel Steeman liet het volgende op Twitter weten:

Marcel Steeman
@msteeman
Op initiatief van Castricum, ondersteund door Bergen, Uitgeest en Heiloo een scherpe brief naar minister @CvNieuwenhuizen over het 'tijdelijk' afsluiten van de oostelijke nachtelijke aanvliegroute #schiphol in 2015. Verzoek om duidelijkheid en compensatie. Duurt al veel te lang.

3:58 PM - Mar 14, 2018

Bekijk bericht op "castricum.uitkijkpost.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het lijkt er sterk op dat de luchtvaartsector in Nederland de lakens uitdeelt.
Minister, grijp in !!!!!!

Behandel dat asociale 'bedrijf' Schiphol genaamd, als een normaal bedrijf !!!!

Ook hier in Uitgeest worden we knettergek van het (nachtelijk) vliegverkeer !


Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Niet alleen in de nacht hoor, overdag is het ook een aaneengesloten gebulder.