Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Brussel komt later met besluit Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 517 
|
 NH nieuws 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

De Europese Commissie heeft meer tijd nodig om de nieuwe plannen van het kabinet voor de luchthaven Lelystad te beoordelen. Deze maand zou Brussel met een reactie komen maar dat lukt niet, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer.

Lelystad moet vakantievluchten van Schiphol overnemen. Het kabinet wil geen zelfstandige groei van Lelystad. Dat is ook de wens van de Tweede Kamer. De Europese Commissie ging daar echter niet mee akkoord. Daarom stuurde Van Nieuwenhuizen in maart een nieuw voorstel naar de Commissie.

In het nieuwe plan staat dat vliegmaatschappijen die verhuizen van Schiphol naar Lelystad voorrang krijgen bij de verdeling van de eerste 25.000 starts en landingen op Lelystad. Ook mag vanaf Lelystad overal naartoe worden gevlogen. In het eerste voorstel mocht er alleen op vakantiebestemmingen worden gevlogen.

Verzet


Er is veel verzet tegen de uitbreiding van Lelystad uit vrees voor geluidsoverlast. De nieuwe luchthaven moet volgend jaar open gaan. De opening is al twee keer uitgesteld.

Bekijk bericht op "NH nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Eerst maar de luchtruimherziening anna 2023 ! (Benieuwd of de buurlanden wel mee zullen werken?)
De beste remedie :
Eindelijk minder vliegen, KLM is al weer bezig om meer"pretvluchten" te generen .Lelystad afblazen. Met de 500.000 -dat is voor veel onderwonenden al VEEL TE VEEL ! -kan Schiphol nog een paar jaar toe, Voorwaarden: Ticket- en BTW tax
Minder vakantievluchten , Meer reizigers per trein !