Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Britse roadmap voorziet grote groei duurzame luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1116 
|
 duurzaambedrijfsleven.nl 
hv_natuur_029_8A_1.jpeg

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Britse luchtvaartsector verwacht in 2050 bijna een kwart minder CO2 uit te stoten. Biobrandstoffen vertegenwoordigen al in 2030 een grote economische waarde.

Een coalitie van Britse luchtvaartmaatschappijen, vliegvelden en vliegtuigbouwers doet in een gezamenlijk opgestelde roadmap voorspellingen voor de periode tot aan 2050. In het rapport stelt de sector 24 procent minder broeikasgassen uit te stoten dan in 2005. Dat is het jaar dat de duurzaamheidscoalitie van start ging.

Voor 2030 voorziet het Sustainable Aviation platform verder dat wereldwijd 90 tot 160 bedrijven duurzame vliegtuigbrandstoffen produceren. Deze concerns zijn goed voor een geschatte omzet van £ 8-17 mrd. De duurzame luchtvaart biedt in 2030 werk aan 4400 Britten.

Binnen het Sustainable Aviation platform werkt de Britse luchtvaartsector samen aan een duurzamere bedrijfsvoering. Onder andere vliegtuigbouwers Boeing en Airbus, luchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic en Britisch Airways en verschillende Britse luchthavens zijn verenigd in het platform.

Bron: Blue & Green Tomorrow

Bekijk bericht op "duurzaambedrijfsleven.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim Perlee

Mij benieuwen wat hun definitie van duurzame luchtvaart is en hoe lang het zal duren dat deze CO2 winst wordt "weggevlogen".

Geplaatst door Jaap uit Bussum

In 2012 heeft ATAG nog een position paper gepubliceerd waarin men er voor ging om de CO2-uitstoot in 2050 tot 50% terug te brengen ten opzichte van 2005. De ambities worden kennelijk neerwaarts bijgesteld.