Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Branchevertegenwoordiger gaat campagne tegen ‘vliegschaamte’ lanceren

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 293 
|
 nu.nl - 05-11-2019 
me_vliegtuig_IMG_0712.jpg

Luchtvaartvertegenwoordiger International Air Transport Association (IATA) gaat een campagne starten als antwoord op 'vliegschaamte'. Er is namelijk een zwakkere vraag naar vliegreizen door de groeiende groep milieuvoorvechters die het vliegen afraadt vanuit duurzaamheidsoverwegingen.

Vooral in het noorden van Europa, het VK, Frankrijk en Duitsland heeft de oproep tot minder vliegen effect.

Bijna 300 luchtvaartmaatschappijen uit 120 landen zijn aangesloten bij de IATA. De brancheorganisatie wil met de campagne de reputatie van de branche weer proberen te herstellen.

"We gaan een zeer, zeer grote campagne starten om uit te leggen wat we hebben gedaan, wat we doen en wat we willen gaan doen in de toekomst", aldus IATA-voorzitter Alexandre de Juniac. De voorzitter noemt de boodschappen van activisten "misleidend". Het is nog niet bekend wanneer de campagne van start gaat.

Commerciële vliegreizen zijn goed voor zo'n 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Als de vliegbranche zich verder uitbreidt, groeit dat aandeel mogelijk ook. Sinds 1990 heeft de industrie met technologische verbeteringen de CO2-emissie gehalveerd.

Bekijk bericht op "nu.nl - 05-11-2019 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

"Sinds 1990 heeft de industrie met technologische verbeteringen de CO2-emissie gehalveerd".
Fake nieuws? Waar is het bewijs?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Wim. Misschien per gevlogen kilogram per kilometer? Maar de groei (5% per jaar) is nog steeds veel groter dan de brandstofbesparing (1%) per jaar.
We staan aan de vooravond van een groot greenwashing spektakel.

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

De reductie van CO2 volgens ICAO en IATA is ver onder de maat, leidt tot meer uitstoot, is dus green washing om de groei te redden. Allemaal argumenten om IATA te beschuldigen van klimaatoplichting. Het imago kalft dus terecht af door hun eigen beleid. SHAME ON IATA.

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

De CO2 uitstoot van de luchtvaart is een groeiend probleem, wat je er ook aan doet....het maakt niets uit. Luchtvaart is per definitie slecht voor het klimaat. Maar minstens zo erg is de enorme geluidsoverlast. Daar doet men vrijwel niets aan. Toekomstig een beetje minder lawaaiige toestellen is een druppel op de gloeiende plaat, omdat er veel meer gevlogen gaat worden. Zeer schadelijk voor de gezondheid.