Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Brabant sluit deur voor extra vakantievluchten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 812 
|
 ANP - 23-02-2018 
Transavia_DSC_3267.JPG

Door Mark Wijdeven

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant is niet van plan om vakantievluchten over te nemen als Schiphol in de knel komt door het uitstel van het besluit over de uitbreiding van Lelystad Airport. ,,We zullen daar heel erg tegen zijn'', waarschuwde de Brabantse VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat vrijdag vanwege zorgen in de Provinciale Staten.
Schiphol is op zoek naar ruimte omdat de luchthaven het maximale aantal vliegbewegingen volgend jaar bereikt. De opening van Lelystad Airport op 1 april 2019 was een deel van de oplossing, maar vanwege hevig verzet in de omgeving werd een besluit daarover deze week een jaar uitgesteld.

Schiphol is samen met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven aandeelhouder van Eindhoven Airport. De Brabantse gedeputeerde zegt dat het vliegveld in Eindhoven is bedoeld voor de regionale economie en niet voor vakantievluchten naar Alanya die niet vanaf Schiphol of Lelystad kunnen worden uitgevoerd.
Van der Maat benadrukte dat hij vooralsnog geen aanwijzingen heeft dat er een beroep wordt gedaan op Eindhoven Airport. Over de groei van Eindhoven Airport tot en met 2019 zijn afspraken gemaakt. De discussie over de groei na die tijd staat dit jaar gepland.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans S. uit Heemstede

Ze willen wel vanaf Schiphol naar Alanya vliegen maar niet vanaf Eindhoven vanwege de overlast.
Typisch gevalletje wel de lusten maar niet de lasten, kieper de overlast maar over de schutting richting Schiphol. Lekker hypocriet daar in Brabant.
Als we dan toch veel te veel blijven vliegen , verdeel dan ook de overlast maar over het hele land,inclusief nachtvluchten. Misschien dat er dan wat verandert, want als je alleen plezier van de luchtvaart hebt wil je dat natuurlijk behouden.

Geplaatst door J.M Janbroers uit Zevenaar

Het hele land heeft al flink veel overlast van Schiphol en Lelystad kan er niet meer bij. Ook i.v.m. het zeer laag overvliegen zal dit een enorme overlast geven voor mens en natuur. Het moet juist minder,minder en nog eens minder willen we de afspraken van Parijs over het klimaat nog kunnen halen.