Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Boze omwonenden willen ‘minder hinder’-site Schiphol uit de lucht

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 466 
|
 NH-nieuws 
vrachtvliegtuig-landend.jpg
Boeing 747 van Cargolux Italië landend op Schiphol

Bewonersgroep PUSH uit Uithoorn is boos op Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) vanwege een nieuwe site met hinderbeperkende maatregelen. De groep vindt de website misleidend en eist dat hij zo snel mogelijk uit de lucht wordt gehaald. Minderhinderschiphol.nl werd vorige week donderdag gelanceerd.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet (NH Nieuws)

Diezelfde donderdagochtend lichtten Schipholdirecteur Benschop en LVNL-topman Van Dorst nieuwe hinderbeperkende maatregelen toe aan de pers. Het 's nachts hoger aanvliegen van de Polderbaan en op een andere manier vertrekken van de Aalsmeerbaan zijn voorbeelden van maatregelen die genomen moeten worden.

Op de site minderhinderschiphol.nl staan alle maatregelen beschreven. Een aantal plannen zijn inmiddels gerealiseerd, maar de meeste moeten nog vorm krijgen. Omwonenden kunnen via de site suggesties geven hoe de hinder beperkt kan worden.

Misleidend
Mirella Visser van PUSH noemt de site misleidend, op een verkeerd moment gelanceerd en onterecht de indruk wekkend dat bewoners hebben meegewerkt. Met concrete suggesties van omwonenden om hinder van Schiphol te beperken is op de website totaal niets gedaan, vindt Visser. Dat er nu via de site "achteraf suggesties kunnen worden gegeven", vindt ze een belediging.

Directeur Benschop van Schiphol was vorige maand bij Visser thuis om met haar en andere Uithoornaars over hinderbeperkende maatregelen te spreken. Ook organiseerde de bewonersgroep een bijeenkomst waar nog meer ideeën werden verzameld om geluidshinder van Schiphol te verminderen. Volgens Visser komen er maar twee ideeën uit Uithoorn voor op de site. "Bovendien waren deze twee al veel langer in onderzoek", aldus Visser. Wat PUSH betreft moet de website zo snel mogelijk uit de lucht.

Lees meer via onderstaande link

Bekijk bericht op "NH-nieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

Dit is inderdaad de volgende leugen, die niet afwijkt van eerdere bij de Polderbaan in 2000. Alle oude trucs zijn tevens nog actueel. De hinder wordt simpelweg verplaatst naar zgn. 'vaste optimale routes', die een hel van herrie zullen opleveren voor wie daaronder komt te wonen. Dit gaat alle open stukken in Noord- en Zuid-Holland volledig verpesten! Nooit accepteren!

Binnenkort op mijn blog: Truc 32 - Pak een aanzienlijke groep mensen driedubbel.