Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bouw grootste vliegveld ter wereld in volle gang // Istanbul

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2152 
|
 http://turkije.blog.nl/ 
me_vliegtuig_IMG_0650.jpg

Door Tosca de Jong

De bouw voor het derde vliegveld in Istanbul is in volle gang. Helaas, want voor dit mega vliegveld – dat het grootste vliegveld ter wereld moet gaan worden – worden miljoenen bomen gekapt (2.7 miljoen maar liefst). Een heel stuk groen gaat verloren voor een vliegveld dat niet eens nodig is. Istanbul heeft er namelijk al twee. Ondanks veel protest gaan de werkzaamheden gewoon door.

Het wordt een immens groot vliegveld: 6,5 miljoen vierkante meter maar liefst. En het moet allemaal al in 2017 af zijn. Het grootste vliegveld ter wereld bouwen in slechts een paar jaar? Het zal de Turken vast lukken, want als ze ergens snel in zijn is het wel in bouwen.

Miljoenen passagiers naar Erdoğan Airport
Het vliegveld – dat waarschijnlijk iets van Erdoğan Airport gaat heten – gaat een passagierscapaciteit krijgen van zo’n 150 miljoen en maar liefst 500 vliegtuigen krijgen er een plekje.

Ook komen er 165 passagiersbruggen, acht verkeerstorens, zes landingsbanen, ziekenhuizen, hotels en ga zo maar door. Ook kunnen er 70.000 auto’s geparkeerd worden. Wie niet met de auto kan komen, kan over een paar jaar de sneltrein nemen. Deze wordt ook gebouwd en krijgt een snelheid van 120 km per uur.

Bekijk bericht op "http://turkije.blog.nl/"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Hoezo nog investeren in groei van Schiphol.