Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Boeren laten Schiphol en Zandvoort nog even met rust

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 942 
|
 haarlemsdagblad.nl 
HvS_2e_Kamer_(3).JPG

Door Henk Runhaar

SCHIPHOL - Schiphol en ’de Formule 1’ zijn de volgende doelwitten van de boeren, mocht het tij niet keren. Maar nu even niet. ,,We zijn allemaal zo druk geweest met de grote actie in Den Haag, daardoor hebben we flinke achterstanden opgelopen op onze bedrijven.’’

Job Rikken, coördinator Flevoland van het boerenprotest: ,,Vandaag ben ik druk maïs aan het hakselen. Dat geldt voor alle boeren in Flevoland, we zijn allemaal lekker aan het werk.’’

In whatsapp-groepen van boeren wordt gewaarschuwd voor wilde acties. ’Echt niet zelf wat gaan doen! Agractie krijgt Den Haag onder de knie, ma motten wullie ook meewerken en luisteren naar Agractie! Niet zelf app-groepen maken en maar wat schreeuwen!’

De boeren zijn tevreden over het dinsdag gemaakte punt. ’Wat hun gister vertelden tegen de ministers in paar woorden weten ze gelijk waar het op staat!’

Spontane blokkeeracties zijn nu ’niet verstandig’, meent Rikken. ,,Ik hóóp dat er niets gebeurt. Laat iedereen zich kalm houden. We kijken nu eerst met welke reactie de politiek komt. Is alles afwijzend ten opzichte van ons, dan komen er misschien weer acties.’’

Die komen er sowieso als er over vier weken, het door de boeren aan Den Haag gestelde ’ultimatum’, nog niets is veranderd. ’Mensen tot 29 oktober op Schiphol’, klinkt het al op de bestaande app-groepen. ’Schiphol is het grootste stikstofprobleem. Als we Schiphol stil kunnen leggen zou het opgelost moeten zijn.’

Bekijk bericht op "haarlemsdagblad.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Schiphol stilleggen door boeren klinkt als muziek in mijn oren! Dit is de enige methode die blijkbaar werkt in dit land. Helaas hebben de boeren niet in alles gelijk omdat de veehouderij wel degelijk een grote emissieveroorzaker (niet alleen van stikstof) is en vermindering wel effectief zou zijn in termen van CO2 afname.

Bij de 40 maatregelen opgesteld door URGENDA staat dit zelfs bovenaan bij een vermindering van 30% van de melkveestapel tot een besparing van 3 Mton in 2020, langzamer rijden zou 0.2-1.2 Mton opleveren afhankelijk van de toegestane maximum snelheid en tevens minder lawaai geven en de veiligheid op de weg verhogen. De weigering van de VVD om dit onmiddellijk aan te pakken is dan ook erg fout.

Deze problemen illustreren weer eens hoe fout de huidige economie werkt, die voornamelijk gebaseerd is op groei, zonder al deze neveneffecten in de prijsvorming mee te nemen. Vlees is eigenlijk, net als vliegen te goedkoop gemaakt. Consumenten moeten helaas gedwongen worden om meer hiervoor te betalen.

Geplaatst door M. uit Heemskerk uit Heemskerk

Dit is onze kans, hier moeten we aan mee doen. Ik zal heen gaan. Wie komt er ook?

Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

Met boeren protesteren bij Schiphol lijkt me fantastisch, zij hebben tractors en daar kan je zelfs de politie mee bedwingen.
Ongelooflijk dat die zuinig-mondje-Benschop durft te zeggen dat de stikstof-verbindingen uitstoot niet meer is dan 2%, wat een leugenaar. Er wordt nu alleen "berekend" wat dat is tot 900 meter hoogte, alsof vliegtuigen daarboven niets uitstoten. In een overzicht in het PAS staat dat "overig verkeer" 36% uitstoot, dat lijkt mee waarschijnlijker. De vlieg-overlast moet zo snel mogelijk terug, minder mediteren op de canarische eilanden, dat kan gewoon hier op de Veluwe.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Boeren is pure maffia, vooral de grote jongens. Wat een subsidie, dierenleed, verspilling en vervuiling!
Maar goed als deze boeren Schiphol willen dwarsbomen, tevens maffia die vervuilt en verspild en leeft van subsidie dan is dat winst voor de burger.

Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

O ja, nog even over die uitstoot van stikstof-verbindingen: wij tellen bij onze ritjes met de auto ook alleen de kilometers die we onder de 30 rijden. En die berekenen we, die meten we niet, dus dat komt op ongeveer 1 a 2 %.

Geplaatst door Marc uit Almere

Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat de boeren Schiphol gaan stilleggen. Sinds enkele jaren krijgen wij alle vliegtuigen richting Kaagbaan, buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan over ons dak! 200+ per dag op amper 1200m hoogte met steeds meer uitschieters op 650m. Gek worden wij ervan!!! En dat in Almere, 50km van Shithol !!! Wat een herrie en vervuiling boven ons hoofd.
Wij doen graag mee met de boeren, alles om Schiphol op de knieën te krijgen. Klote bedrijf!!!

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Helaas gaat de overproductie van voedsel in NL (3/4 is voor de export) uiteraard hand in hand met al het vervoer waaronder vliegen dat benodigd is om al dat voedsel te exporteren.
Dus ja minder productie, minder export, consumptie binnenlands, lokaal etc. Veel beter!

Geplaatst door Madelon uit Amstelveen

Helemaal eens met Peter: geen asperges uit Chili en geen bosbessen uit Colombia meer kopen! Bovendien: de richtlijnen voor het gebruik van gif/bestijdingsmiddelen is in die landen zo soepel dat je bijvoorbeeld met goji bessen enorme hoeveelheden gif naar binnen krijgt. Vooral ook geen rundvlees uit Brazilië, zoals bij de AH ligt. Iedere nacht vliegt er een Martinair Cargo naar Brazilië. Veel lawaai en veel uitstoot. Dus niet meer doen, koop Hollandse waar.

Geplaatst door ben jerry uit Beringen

Ja mensen, de 'geneugten' van de wereldwijde globalisering heeft niets te maken met milieubescherming en duurzaamheid !
Maakt moedertje Aarde kapot en alles wat op haar leeft.
Zwaar gesubsidieerd door onze zuur verdiende belastingcenten !
Vanochtend vloog er een zware 747 uiterst laag tussen Luik en Brussel: een afstand van amper 40 km binnen een kwartier !

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Denk dat de boeren niet weten dat Schiphol en haar vluchten maar tot 900 mtr berekent wordt........
Jammer voor ons....

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee