Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bijeenkomst over Lelystad Airport in Enkhuizen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 715 
|
 noordhollandsdagblad.nl - 24-01-2019 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Door Paul Gutter

ENKHUIZEN - In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is maandag 28 januari een informatiemarkt over de zienswijze procedure rond Lelystad Airport.

Bezoekers kunnen bij verschillende stands informatie krijgen over de manier waarop zij toe en met 21 februari een zienswijze kunnen indienen over het gewijzigde Luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. Ook over het besluit zelf wordt informatie verstrekt.

In het Luchthavenbesluit zijn onder meer het aantal vliegtuigbewegingen handelsverkeer per jaar vastgelegd (10.000 in de eerste fase, tot 45.000 maximaal). Hetzelfde geldt voor de aangescherpte voorwaarden waaronder vliegtuigen tussen 23 en 24 uur mogen landen en vertrekken vanaf Lelystad. Ook zijn aanvullende bepalingen opgenomen ten aanzien van de handhandhaving.

In januari en februari zijn in vijf verschillende provincies informatiemarkten. In Noord-Holland kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden dus terecht bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Van 18 tot 21.30 uur is er ruimte voor maximaal 300 bezoekers.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website participatie.nl. Hier staan ook de data voor de informatiemarkten in de andere provincies en via deze site kan bovendien tot en met 21 februari een zienswijze worden ingediend. De informatie die op de markten wordt gedeeld, is overigens ook te vinden op de website luchtvaartindetoekomst.nl.

Toevoeging redactie vlieghinder.nl
Zie ook hier: Zienswijze Lelystad Airport


Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl - 24-01-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Met ingediende zienswijzen wordt eigenlijk niets gedaan is mijn ervaring, met als argument dat BV Neederland de luchtvaart zo hard nodig heeft. Ze worden hooguit netjes bij elkaar gezet, met die van belanghebbenden, en als je erom vraagt kun je met moeite inzage krijgen.

Misschien beter om de staat straks aansprakelijk te stellen voor de klimaatschade die uit Lelystad en Schiphol (en andere vliegvelden) zullen volgen.

Ik hoop dat de 35000 jongeren die nu in Brussel protesteren tegen de geringe klimaatmaatregelen straks niet allen voor noppes overal heen gaan vliegen!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Gelukkig ben ik als oudere inmiddels geen roepende in de woestijn meer.
Het doet me goed dat de jonge generatie achter de spelcomputer vandaan komt en hun stem laat horen.

Die nemen tenminste wel hun verantwoordelijkheid voor die smerige klimaat slopende uitstoot van CO2 .
Laat Prutte en zijn prentenkabinet hier aan eens een voorbeeld nemen, verantwoordelijkheid nemen en niet gaan voor die Euro,s!