Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bijeenkomst over laagvliegen rond Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 838 
|
 hoogenlaag.nl - 15-11-2018 
tb_vliegtuig_PH-BGK.jpg

WAGENINGEN - Schiphol zit vol en gaat daarom uitbreiden naar Lelystad Airport. Maar het gebruikelijke, hoge luchtruim zit ook al vol. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ziet als 'oplossing' dat vliegtuigen van en naar Lelystad tijdelijk gaan laagvliegen over grote delen van Nederland, ook over Wageningen.

Laagvliegen veroorzaakt veel nadelen voor mens en natuur, zoals extra geluidsoverlast en uitstoot. Volgens de minister zal het laagvliegen zo'n drie jaar duren, maar zekerheid over een einddatum kan ze niet geven.

Wethouder Peter de Haan zal deze avond vertellen wat B&W van Wageningen doen om het laagvliegen tegen te houden. Jos Reijnen (adjunct-directeur Gelderse Milieu Federatie) vertelt meer over de achtergrond en nadelen van het laagvliegen.

Robert Tieskens (voorzitter Stichting Red de Veluwe) bespreekt acties die tegen het laagvliegen plaatsvinden, met name richting de minister en de Tweede Kamer. Ook komt aan de orde wat bewoners zélf kunnen doen tegen laagvliegen.

Belangstellenden zijn welkom op maandag 19 november van 19.45 tot 22.00 uur in het stadhuis van Wageningen (Markt 22). De toegang is gratis.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Vliegverkeerd Wageningen, een initiatief van bezorgde inwoners van Wageningen.

Bekijk bericht op "hoogenlaag.nl - 15-11-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Succes. Bewoners kunnen zeker wat doen tegen het laagvliegen: niet gaan vliegen.