Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Biddinghuizen wil vliegtuiglawaai meten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1315 
|
 www.omroepflevoland.nl 
hv_veiligheid_2928.jpeg

Gemeente wil vliegtuiglawaai meten De gemeente Dronten is op zoek naar inwoners van Biddinghuizen die mee willen werken aan onderzoek naar vliegtuiglawaai.

Er zijn drie locaties nodig in het dorp en in het buitengebied voor het plaatsen van meetpunten. Voorwaarde is wel dat de deelnemers in het gebied wonen waar vliegtuigen van vliegveld Lelystad overkomen. Ook moeten zij beschikken over een goede internetverbinding en een plat dak.

De meetpunten van Sensornet kunnen eind deze maand al geïnstalleerd zijn. De metingen zijn direct online te raadplegen. Op een kaart wordt aangegeven hoeveel lawaai er op die plek te horen is. Daarop zijn ook overkomende vliegtuigen te zien.

In Dronten wordt nu al op drie plaatsen gemeten. Het plaatsen van de nieuwe meetpunten kost de gemeente ruim 10.000 euro.

Bekijk bericht op "www.omroepflevoland.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Meten is weten en dan.....?
Met hulp van de Alderstafel zijn spelregels m.b.t. vlieghinder gedefinieerd zoals het totale geluidsvolume (TGV) dat per jaar maximaal is toegestaan. En als dit niet overschreden wordt dan heeft de bewoner formeel niets te klagen. Het gebeurt immers binnen de formeel vastgestelde regels.
De lokale rechtsbescherming/zekerheid is met het nieuwe handhavingsstelsel Vliegen volgens afspreek (VVA) komen te vervallen en daarmee de mogelijkheid voor bewoners om te stellen "genoeg is genoeg".zoals dat bij de vroegere lokale handhavingspunten wel het geval was. Lokaal mocht immers de aan een handhavingspunt gekoppelde max. geluidsbelasting niet worden overschreden hetgeen de bewoners een minimale bescherming gaf en door de vliegerij als lastig werd ervaren. Dus moest dit met veel valse argumenten verdwijnen. De bewoners hebben zich dat onder aanvoering van Kees van Ojik laten welgevallen. Meedeinen met de sector en zichzelf belangrijk voelen om te mogen praten met mensen die men normaal gesproken alleen uit de krant kent. Ja alles heeft zijn prijs. Ondergetekende is de enige die daartegen in verzet is gekomen met als consequentie dat hij opstapte van de Alderstafel. Mijn naam wilde ik op geen enkele wijze verbonden zien aan het te grabbel gooien van de lokale rechtszekerheid/bescherming van de bewoners.
Biddinghuizen gaat binnenkort meten. Dat geeft naar de burgers toe een goed gevoel om aansluitend te ervaren dat alleen het Totale Geluidsvolume (TGV) er toe doet en de rest niet. Handig en verstandig voor de sector en chapeau voor Hans Alders die dit zo heeft weten te regelen. En de bewoners? Ja die laten zich vertegenwoordigen in het praatcircus ORS. Praten, praten, praten en met name over zaken die voor de bewoners m.b.t. geluidshinder weinig van belang zijn.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@Erwin von der Meer: U heeft helemaal gelijk.
De sector zal ook hier weer de lachende partij zijn.
De inwoners de huilende...........
Meten, meten en praten, praten dat is het enige dat in dit landje wordt uitgevoerd.
De rechtsbescherming is uitgehold, belasting betalen en je mond houden is het credo van de Nederlandse regering. Sectoren zoals de luchtvaart hebben vrij spel.
Nederland is verworden tot een bedrijvenpark.