Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Biddinghuizen over vliegveld: Bij iedere overtreding 10.000 euro naar Dorpsbelangen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 670 
|
 dedrontenaar.nl - 10-02-2019 
Euro_banknotes.png

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft een bezwaarschrift ingediend tegen Lelystad Airport. Voorgesteld wordt om bij elke overschrijding van de norm of afwijking van de vliegroute meteen een forse boete op te leggen. De suggestie is om dit geld ‘direct en volledig’ ten goede te laten komen aan Dorpsbelangen.

Voor overtredingen boven Biddinghuizen en Swifterbant mag het geld volgens het bezwaarschrift naar Dorpsbelangen. Voor Dronten wordt de suggestie gegeven om het naar STADronten over te maken.

Snel en serieus ingrijpen
Dorpsbelangen maakt zich in haar bezwaarschrift zorgen over de geluidsoverlast en over de handhaving. Volgens de brief blijkt bij Schiphol, Maastricht en Rotterdam dat er in de praktijk nooit daadwerkelijk wordt gehandhaafd. Het dorpsbestuur wil dat er niet alleen gemeten wordt, maar dat er bij overschrijdingen ook snel en serieus wordt ingegrepen.

„We stellen daarom voor bij elke overschrijding van de norm of afwijking van de vliegroute een boete op te leggen van minimaal tienduizend euro per vliegbeweging.” Dit geld kan daarna naar Dorpsbelangen of STADronten: „Want zij zetten zich in voor de belangenbehartiging en organisatie van lokale evenementen in de woonkernen van Dronten.”

Bekijk bericht op "dedrontenaar.nl - 10-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Iets om ook toe te passen in de omgeving van Schiphol?