Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bezwaar tegen toegenomen nachtvluchten Rotterdam The Hague Airport ongegrond

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 616 
|
 Omroep West 
tb_vliegtuig-90ZAH-2.jpg

De vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport protesteerde vrijdag tevergeefs bij de Raad van State tegen zo’n 1300 jaarlijkse nachtvluchten waardoor de omwonenden uit hun slaap worden gehaald. Meteen na de rechtszitting tegen minsiter Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) verklaarde de Raad van State het beroep van de omwonendenclub ongegrond.
In een convenant en in het milieueffectrapport staat dat op Rotterdam The Hague Airport per jaar niet meer dan 849 nachtvluchten zullen zijn. In 2018 waren het er zo’n 1300. 'Je ziet dat afspraken met de overheid niets waard zijn', reageerde Alfred Blokhuizen, de teleurgestelde voorzitter van de bewonersclub na de zitting.

De Raad van State is het met de minister eens dat de beschikbare geluidruimte niet wordt overschreden met het toegenomen aantal vluchten. Woordvoerders van het ministerie erkennen dat het 'aantal van 948 nachtvluchten meermalen is genoemd.' Maar zolang het aantal nachtvluchten past binnen de beschikbare geluidruimte zijn er geen overtredingen, zeggen de woordvoerders.

'Overlast tot Gouda'


Het vliegveld veroorzaakt overlast tot aan Gouda, zegt de bewonersvereniging. Het zijn met name de vakantievluchten van Transavia waardoor de bewoners uit hun slaap worden gehaald. 'De luchtvaart is heilig', zegt Blokhuizen.

Bekijk bericht op "Omroep West"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

De bewoners worden andermaal door de overheid genaaid! Het is een schande dat de gezondheid van de omwonenden door de overheid, die nota bene de gezondheid zou moeten beschermen, wordt geminacht!

Geplaatst door M. uit Heemskerk uit Heemskerk

Ik ben het helemaal met je eens Frans.

Geplaatst door Michiel uit Oegstgeest

Artikel 21 van de Grondwet is al sinds de kabinetten Kok afgeschaft. Schiphol, Groningen....en een 2e pinksterdag van 7 tot 23 uur continu knetterende vlindertjes over de daken...onwijs gaaf land toch...