Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Bezorgde gemeenten willen onderzoek naar alternatieve aanvliegroute

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 696 
|
 destentor.nl 
gh_vliegtuig_030918_1902GN_Imgp2385.jpg

Door Paolo Laconi

Lelystad Airport - Dalfsen - De gemeenten Dalfsen, Hellendoorn, Raalte en Steenwijkerland willen dat staatssecretaris Sharon Dijksma een onderzoek laat uitvoeren naar een alternatieve aanvliegroute voor Lelystad Airport. Het gaat om het alternatieve plan van de Werkgroep Luchtruim Overijssel, waarbij vliegtuigen naar Lelystad Airport niet laag boven Overijssel vliegen, maar van een hogere route gebruik maken.

De gemeenten vragen de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman in een brief om er bij de staatsecretaris op aan te dringen dit alternatieve scenario serieus te onderzoeken.

Brandbrief
De Werkgroep Luchtruim Overijssel stuurde vorige week een brandbrief aan de Alderstafel, waarin de alternatieve aanvliegroute werd gepresenteerd. De Alderstafel, het overlegorgaan voor bewoners, bestuurders en luchtvaartsector, reageerde begin deze week op de brandbrief en stelt dat vliegtuigen op weg naar het toekomstige vakantievliegveld in Lelystad straks op minimaal 6.000 voet (1,8 kilometer) boven Centraal-Overijssel zullen vliegen.

De gemeenten zijn echter allerminst gerustgesteld door het antwoord van de Alderstafel. Zij vrezen dat vliegtuigen in de toekomst wel degelijk geregeld lager dan 6.000 voet boven Overijssel zullen vliegen, wat voor behoorlijke geluidsoverlast kan zorgen.

Afgelopen maandag kwamen elf bezorgde Overijsselse gemeenten in Dalfsen bijeen om over hun zorgen te spreken. Juridische stappen werden toen ook al verkend. Dalfsen, Hellendoorn, Raalte en Steenwijkerland hebben aangegeven voorlopig als kerngroep te fungeren.

Bekijk bericht op "destentor.nl"

Reacties op dit bericht