Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewonerslobby over Schiphol Tweede Kamer

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 790 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
Bewoners_logo_2x.png

Door Frans van den Berg

DEN HAAG - De bewonersdelegatie uit het Schipholoverleg biedt vanmiddag een petitie aan de Tweede Kamer aan. Daarin wordt gevraagd om geen extra vluchten op Schiphol toe te staan tot en met 2023.

Het standpunt van de bewonersdelegatie is niet nieuw en was ook opgenomen in het eindverslag van Hans Alders. Die heeft tevergeefs geprobeerd luchtvaartsector, bewoners, milieugroepen en overheden op een lijn te krijgen om het beleid tot 2030 vast te stellen.

Omdat de komende maanden in de Tweede Kamer verder wordt gesproken over het luchtvaartbeleid en er een Luchtvaartnota komt, willen de bewoners nogmaals hun standpunt onder de aandacht van de Kamerleden brengen. In tegenstelling tot de sector menen de bewoners dat de laatste jaren de hinder niet is afgenomen, maar juist is toegenomen. Ook is de afspraak niet nagekomen om het aantal nachtvluchten van 32.000 naar 29.000 te brengen. Daarnaast worden veel te vaak vier start- en landingsbanen tegelijkertijd gebruikt, waardoor dichtbevolkte gebieden extra overlast ondervinden.

De bewonersdelegatie wil dat eerst bestaande afspraken worden nagekomen en wettelijk worden verankerd, voordat gesproken wordt over extra vluchten. In ieder geval tot eind 2023 moet het slot op Schiphol blijven. Na dat jaar zou het luchtruim in Nederland opnieuw moeten zijn ingedeeld, waardoor nieuwe uitvliegroutes ontstaan. Verder moeten de Kamerleden er voor zorgen dat er eindelijk selectief wordt gevlogen en de luchthaven naar zee wordt verplaatst.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Annoniem10km

Vandaag genoten van een drone van 10kg, deze zit in no time op 700m hoogte. Dat zal ze ook wakker schudden!

Geplaatst door Marc uit Almere

Beste Anoniem10km,

Het is een kwestie van tijd dat dit gaat gebeuren. De luchtvaart laat keer op keer zien dat het hen totaal niet boeit welke ellende zij veroorzaken en de politiek toont weinig respect voor de burgers als het gaat om de overlast vd luchtvaart. Er wordt immers niet eens gehandhaafd. Deze situatie zal een x gestraft worden. Demonstraties, bedreigingen, drones, etc... Omwonenden worden tot het uiterste gedreven! Ik wacht met spanning af welke beslissingen de politiek nu weer gaan nemen. Het zal wel weer in de categorie 'pappen en nathouden' worden.