Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners Schiphol kraken “Bunkerplan”

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 529 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 30-10-2021 
HvS_beleef_Schiphol.JPG

SCHIPHOL - De meeste omwonenden van Schiphol laten geen spaan heel van het pakket aan hinderbeperkende maatregelen, die de luchthaven, Luchtverkeersleiding Nederland en de gemeente Haarlemmermeer in gang hebben gezet. Het nieuwste is 'geluidsadaptief bouwen'.

”De herrie kan alleen door minder vluchten en een slot op de nacht binnen de perken blijven. Zogenaamd stillere vliegtuigen en slimmere aan- en uitvliegroutes zetten voorlopig nauwelijks zoden aan de dijk. Dat bunkerplan in de Haarlemmermeer is een lachertje. Isoleren tegen lawaai is basisvoorwaarde, maar zeker geen oplossing. We laten ons niet opsluiten”, stelt delegatieleider Matt Poelmans van de bewoners in het brede overlegorgaan Omgevingsraad Schiphol.

Gemeenten willen volgens hem hoe dan ook doorgaan met bouwen rond Schiphol. "Maar daardoor creëer je alleen maar meer ernstig gehinderden. De luchthaven en airlines schreeuwen hinderbeperking van de daken om straks na corona door te kunnen groeien. Daar steken wij een stokje voor. Het dilemma is simpel: wonen of vliegen. Waarbij wij heus wel oog hebben voor de noodzaak om Nederland bereikbaar te houden en de werkgelegenheid te beschermen."

Poelmans wil terug van 500.000 starts en landingen naar maximaal 400.000 vluchten. "Zelfs met zo’n 300.000 vliegbewegingen, zoals dit coronajaar, kun je op Schiphol normaal al een heel eind komen, als je de overkill aan goedkope rommelvluchtjes naar steden en stranden en korte afstanden die met de sneltrein kunnen, eruit gooit", meent hij.

Een redactioneel artikel door Alfred Blokhuizen over dit onderwerp leest u hier.

Ditzelfde geldt voor SchipholWatch. Lees hier.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 30-10-2021"

Reacties op dit bericht