Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners rond Schiphol dreigen met rechter

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 917 
|
 nos.nl 
logo_ORS.jpg

"De tijdelijke regeling om weer te bouwen rond Schiphol moet van tafel en via de normale adviesprocedure terugkomen. Als dat niet gebeurt gaan we naar de rechter". Dat zegt Matt Poelmans namens de bewonersdelegatie die meepraat in de zogenoemde Omgevingsraad Schiphol (ORS).

Dat is het adviesorgaan voor de minister waarin alle bij Schiphol betrokken partijen, zoals luchtvaartmaatschappijen, gemeenten, provincies en de bewoners vertegenwoordigd zijn.

Clausule
Poelmans doelt op een besluit dat staatssecretaris Dijksma half oktober heeft genomen. Per 1 januari mogen gemeenten op bepaalde plekken rond Schiphol weer gaan bouwen. Sommige gebieden liggen direct onder de aanvliegroutes van de luchthaven.

Nieuwe bewoners moeten in de koopovereenkomsten een clausule ondertekenen dat ze zich ervan bewust zijn dat ze in de nabijheid van een vliegveld gaan wonen. Dat is een zogeheten kettingbeding, waarop bij niet-naleving een boete staat van 100.000 euro.

Achterkamertjespolitiek
De bewonersdelegatie in de ORS is boos dat haar niet om advies is gevraagd, zoals dat met andere kwesties rond Schiphol wel gebeurt. De vertegenwoordigers van de bewoners voelen zich gepasseerd. Poelmans spreekt van 'achterkamertjespolitiek'.

De Omgevingsraad wilde de klacht van de bewoners vandaag niet bespreken. De bewonersdelegatie hoopt nu dat Kamerleden aandringen op afstel. Als dat niet gebeurt rest nog de gang naar de rechter.

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@ Nieuwe bewoners moeten in de koopovereenkomsten een clausule ondertekenen dat ze zich ervan bewust zijn dat ze in de nabijheid van een vliegveld gaan wonen. Dat is een zogeheten kettingbeding, waarop bij niet-naleving een boete staat van 100.000 euro.

Dit soort van 'regelingen' horen in een totalitaire staat thuis !

Democratisch onwaardig !

Constant de luchtvaartsector de hand boven het hoofd houden en de inwoners een mes op hun keel zetten, is een misdaad en een schending van artikel 21 van de Nederlandse grondwet !

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Ik denk dat wij ook gewoon de gang naar de rechter moeten inzetten. Boven het gebied tussen Castricum tot Alkmaar vliegen ze ook op 600 meter hoogte over en blijft Schiphol volhouden dat er maar weinig sprake van overlast is. De overheid luistert toch al niet naar haar inwoners dus wat heeft het nog voor zin om te blijven overleggen? Na al die jaren Schiphol-ellende moet dat inmiddels toch ook wel eens duidelijk zijn.
Net als met de rechtszaak over schone lucht is het bij onze overheid blijkbaar nodig om je recht op normaal leven af te dwingen via een rechter, bij de overheid is geld nu eenmaal belangrijker dan gezondheid.

Geplaatst door gerard

Hoe duidelijk kan het zijn. Schiphol zet de Randstad op slot. En niet een beetje ook! Het wordt tijd dat de Randstad Schiphol op slot zet. Voorgoed! Dit was voorspelbaar, al heel lang geleden kon je zien aankomen dat het rupsjenooitgenoegbeleid niet is vol te houden. Trek je conclusie, Schiphol, en verkas! Toon je lange termijn visie!