Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bewoners hervatten overleg over ORS na toezeggingen Van Geel

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 579 
|
 ORS bewoners 
logo_ORS.jpg

De bewonersvertegenwoordiging in de Omgevingsraad Schiphol heeft na een openhartig gesprek met voorzitter Pieter van Geel besloten weer deel te nemen aan de Begeleidingscommissie Evaluatie ORS.

Van Geel geeft bewoners ruimte om met aanvullende voorstellen te komen. Ook heeft hij de bewonersdelegatie externe deskundige ondersteuning aangeboden om deze te laten uitwerken.

Voor de huidige wettelijke vastgelegde adviesfunctie gaat de bewonersdelegatie in gesprek met de commissie Cohen, die het verbeteren van de aansturing van de luchtvaart in Nederland in kaart brengt.

De bevindingen van Van Geel en Cohen zouden tot een transparant en compleet pakket van bescherming voor bewoners moeten leiden, inclusief gegarandeerd toezicht op handhaving.

De bewoners zullen daar later een oordeel over vormen en blijven in gesprek met Van Geel over tussenresultaten.

ORS-bewonersdelegatie

Eerder schortten de ORS bewoners het overleg op

Bekijk bericht op "ORS bewoners"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Baard uit Heiloo

Hoera , eindelijk weer zicht op een normaal leven!. De ORS gaat weer praten !. Geweldig nieuws !. Twee nieuwe pionnen en we kunnen weer minstens een paar jaar praten. Mijn avond kan niet meer stuk.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Er wordt overlegd over de vraag hoe er over Schiphol overlegd moet gaan worden. Maar is de huidige overlegstructuur nou het echte probleem? Zolang de omwonenden van mening zijn dat nadelen van Schiphol niet in verhouding tot de voordelen staan en dat de vooruitzichten weinig goeds voorspellen, zullen de omwonenden op gespannen voet met hun overlegpartners blijven staan. De vorm waarin dat gebeurt zal niet veel uitmaken.