Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bevolking breed betrokken bij advisering Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 904 
|
 Omgevingsraad Schiphol 
logo_ORS.jpg

De Omgevingsraad Schiphol (ORS) geeft alle Nederlanders gelegenheid een bijdrage te leveren.
Vanaf vandaag tot en met 20 november kan iedereen zijn of haar mening geven over de toekomst van Schiphol via deze internetconsultatie. De partijen in de ORS hebben daarvoor gezamenlijk een consultatiedocument opgesteld.

De internetconsultatie is een van de stappen in een brede maatschappelijke consultatie dat de ORS in september is gestart. Dit in antwoord op het verzoek van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen om de bevolking breed te raadplegen over hoe zij denkt over de ontwikkeling van Schiphol.

Breed inventariseren


De ORS heeft de maatschappelijke consultatie zo ingericht dat een zo breed mogelijk publiek betrokken wordt. Zo wordt er kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan naar hoe Nederland denkt over de ontwikkeling van Schiphol na 2020. Inmiddels heeft ook een eerste ‘huiskamergesprek’ plaats gevonden. Hierin wordt bij een bewoner thuis een gesprek gevoerd tussen omwonenden en regionale bestuurders, Schiphol-directeur Benschop en ORS-voorzitter Hans Alders. Deze huiskamergesprekken worden rond alle banen van Schiphol georganiseerd.

ORS-voorzitter Hans Alders onderschrijft het grote belang dat de Minister aan de brede consultatie toekent: “Dit zorgt voor meer inzicht in zowel de problemen als de ideeën die er bij partijen leven. Iedereen in Nederland krijgt zo de kans zijn of haar bijdrage te leveren, in de directe omgeving en daarbuiten.”
Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op deze pagina.

Resultaten


Medio december 2018 wordt de consultatie afgerond met een luchtvaartdag. Daarna worden de resultaten verwerkt in het advies van de ORS aan de Minister. Dit advies is bedoeld voor het kabinet om beleid en regelgeving in te vullen voor de ontwikkeling van Schiphol tot en met 2030.

Bekijk bericht op "Omgevingsraad Schiphol"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp


Geplaatst door JOYze hoogland uit A'dam

Waarom beslissen we louter over Schip Hol.
In de ons omringende landen - kwa vliegen een kleine afstand- liggen meerdere grote vliegvelden.

Wanneer je werkelijk duurzaam bezig wilt zijn met een gezonde toekomst betrek je alle omringende grotere vliiegvelden rondom Schip Hol er gelijk bij.

Zolang wij toestaan dat Schip Hol de witte kerosine pomp blijft, is het dweilen met een open kraan.

Geplaatst door M uit U

Ingevuld. Het is vrij eenvoudig om in te vullen en dat vind ik erg prettig. Een stuk beter dan die ingewikkelde inspraak op wetsvoorstellen.............