Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Beurskens blij met ‘meevaller’ voor vliegveld Beek

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1333 
|
 1limburg.nl 
hv_vliegtuig_2906.jpeg

Door Jean van Hoof

VVD-gedeputeerde Twan Beurskens is "heel blij" dat er geen milieurapport hoeft te worden opgesteld voor het gebruik van de hele lengte van de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport.
In een statencommissie noemde de gedeputeerde dat "eens een keer een meevaller" voor het vliegveld in Beek.

Landingsbaan
De lengte van de landingsbaan bedraagt 2750 meter. Maar momenteel mag maar 2500 meter worden gebruikt. Daarom is er nu een nieuwe vergunning aangevraagd om de hele baan te mogen gebruiken. Daardoor kunnen zwaarder geladen vrachtvliegtuigen dan nu opstijgen en wordt het voor de nieuwe exploitant TCGI gemakkelijker om klanten te behouden of nieuwe aan te trekken.

Dijksma
Maandag maakte de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r) bekend dat er wat haar betreft geen nieuw milieurapport nodig is. Zij heeft dat ook geadviseerd aan PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma.

Geluidsoverlast
Volgens de commissie zijn er geen belangrijke negatieve gevolgen van het volledig gebruiken van de baan. Daarbij is onder meer gekeken naar de geluidsoverlast en mogelijke problemen met de komst van windturbines en andere hoge gebouwen.

Besluitvorming
Gedeputeerde Beurskens hoopt dat vóór de zomer de besluitvorming is afgerond, "al kan ik daar geen garanties voor geven." Afgelopen week zat hij nog met staatssecretaris Dijksma rond de tafel.

Optimistisch
De gedeputeerde is in ieder geval optimistisch over de kans op de nieuwe vergunning omdat er naast het oordeel van de m.e.r.-commissie ook een positief advies ligt van de ambtelijke directie van het ministerie. "De voorwas is superwit. Die is goed uit de wasmachine gekomen", aldus Beurskens in de statencommissie.

Bekijk bericht op "1limburg.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De omwonenden zijn ook erg blij, nu er zwaardere vrachtvluchten uitgevoerd kunnen worden.
Ik kan mij niet onttrekken aan een spruitjeslucht. 250 meter landingsbaan erbij, om zwaardere vluchten uit te kunnen voeren, windturbines en hogere gebouwen, zonder dat er een nieuwe MER moet worden opgesteld alvorens dit goedgekeurd kan worden?

Geplaatst door anoniem

Geluidsoverlast
Volgens de commissie zijn er geen belangrijke negatieve gevolgen van het volledig gebruiken van de baan. Daarbij is onder meer gekeken naar de geluidsoverlast en mogelijke problemen met de komst van windturbines en andere hoge gebouwen.


Blijf dit toch knap vinden,geen milieu effect onderzoek maar wel een mooie conclusie.