Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bestuurders te veel gericht op winst en te weinig op duurzaamheid

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 548 
|
 nu.nl 
Euro_banknotes.png

De huidige generatie Nederlandse topbestuurders is te veel gericht op winst, vermijdt risico's en is te weinig gericht op de buitenwereld, zo blijkt uit een onderzoek waar tachtig Nederlandse topbestuurders anoniem aan mee hebben gedaan.

De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in het rapport De toon aan de top, waar dagblad Trouw Lees hier) woensdag over bericht.

De Nederlandse topbestuurders zouden volgens de inventarisatie een grote omslag moeten bewerkstelligen om het maatschappelijke wantrouwen in deze groep weg te nemen. De managers stellen dat er een nieuw type leider moet komen, dat meer aan zelfreflectie doet en meer aan de lange termijn denkt.

Deze transitie is onder meer nodig om Nederland op weg te helpen naar een groene, circulaire, duurzame economie.

'Fundamenteel gebrek aan kennis over duurzaamheid'


Slechts een derde van de topmanagers heeft echter het vertrouwen dat dit Nederland ook gaat lukken. Zij stellen dat de overheid te weinig bijdraagt aan dit proces. "Ik ervaar in de bestuurlijke top een fundamenteel gebrek aan kennis over duurzaamheid", stelt een van de ondervraagden.

Vooral mannelijke bestuurders zijn slecht in het aanpassen van hun eigen manier van besturen. Een op de drie mannelijke topmanagers erkent nooit een training of cursus te hebben gevolgd om hun eigen manier van werken tegen het licht te houden. Vrouwelijke topbestuurders hebben dat allemaal wel gedaan, stelt Trouw.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

De topbestuurders in de luchtvaart reken ik zeker bij deze groep. Alleen is men bedreven in 'window-dressing'. Ware duurzaamheid betekent stoppen van de groei.