Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bestaansrecht Lelystad Airport onzeker door coronacrisis

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 488 
|
 flevopost.nl 
Lelystad_wwijzer_hvs.jpg

Lelystad - Het bestaansrecht van Lelystad Airport is onzeker geworden door de coronacrisis. Een onderzoek naar de meerwaarde van de vakantieluchthaven moet vanwege de veranderde situatie opnieuw worden gedaan, zeggen de onderzoekers tegen de Volkskrant (Lees hier).

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat Lelystad Airport in november 2021 open gaat, na vier keer uitstel. Volgens het ministerie is niet te voorspellen 'hoe het herstel van de luchtvaart precies zal verlopen. Ook een nieuw of extra onderzoek kan die vraag jammer genoeg niet beantwoorden.'

Volgens Schiphol, dat eigenaar is van Lelystad Airport, willen maatschappijen nog steeds naar Lelystad in 2021, om plaats te maken voor belangrijke zakenvluchten. Door de coronacrisis is de internationale luchtvaart ingestort. Hoewel het vliegverkeer weer opkrabbelt, verwacht Schiphol dat het aantal vluchten op zijn vroegst in 2023 weer het oude niveau bereikt. Volgens de onderzoekers zullen luchtvaartmaatschappijen alleen naar Lelystad willen verhuizen als de capaciteit op Schiphol schaars is. Dat laatste is de komende jaren zeker nog niet het geval.

De onderzoekers zeggen in de Volkskrant dat nieuw onderzoek nodig is om de huidige situatie mee te nemen. De uitgangspunten zijn veranderd.

Ook de coalitiepartijen D66 en ChristenUnie twijfelen nu aan het bestaansrecht van Lelystad Airport als overloopluchthaven van Schiphol. Zij vinden dat de minister moet aantonen dat de luchthaven wel degelijk bestaande vakantievluchten gaat overnemen.

Bekijk bericht op "flevopost.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit Onder een vliegroute


Geplaatst door Gerard uit Onder een vliegroute

Een journalist van de Telegraaf heeft de vliegmaatschappijen gebeld bedoel ik. Omroep Flevolsnd heeft het van de Telegraaf overgenomen.