Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Besluit over nieuwe start- en landingsbaan pas in oktober

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 191 
|
 1limburg.nl - 12-12-2019 
hv_vliegtuig_2906.jpeg

Door Jean van Hoof

Het Limburgs Parlement hoeft pas begin oktober volgend jaar een besluit te nemen over de aanleg van een nieuwe start-en landingsbaan op Maastricht Aachen Airport (MAA).

Dat is vier maanden later dan eerder de bedoeling was. Het gaat om een investering van 25 miljoen euro.

Toekomst
VVD-gedeputeerde Joost van den Akker komt hiermee tegemoet aan de wens van de oppositie om pas een besluit te nemen over de nieuwe baan als er meer duidelijkheid is over de toekomst van het vliegveld. Volgens Van den Akker is dat in oktober het geval.

Luchtvaartnota
Het Rijk heeft dan de definitieve luchtvaartnota vastgesteld. Er is op dat moment bovendien een reeks onderzoeken afgerond naar de regionale vertaling daarvan voor het vliegveld in Beek.

Uit de mededeling van de gedeputeerde aan het Limburgs Parlement blijkt ook dat het uitstel van vier maanden niet voor vertraging zal zorgen bij de aanleg. Dat is volgens de gedeputeerde afgestemd met de directie van MAA.

Werkzaamheden
De planning is om begin 2021 te starten. Voor het nieuwe vakantieseizoen moeten de werkzaamheden dan klaar zijn. De nieuwe start- en landingsbaan is nodig om aan de normen te blijven voldoen. Donderdagavond komt Maastricht Aachen Airport aan de orde in een vergadering van het Limburgs Parlement.

Bekijk bericht op "1limburg.nl - 12-12-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

25 miljoen euro gemeenschapsgeld voor een langere landings/startbaan voor grote passagiers, maar vooral grote vrachtvliegtuigen. Zeg maar dag met je handje tegen een van de mooiste provincies van Nederland.