Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Bergeijk houdt nulmeting naar geluid en lucht nabij Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1251 
|
 Eindhovens Dagblad 
me_vliegveld_IMG_0578.jpg

BERGEIJK - Bergeijk houdt deze week een nulmeting naar lucht- en geluid nabij Eindhoven Airport op Bergeijks grondgebied. Volgens de gemeente is het een ideaal moment omdat het vliegveld gesloten is.

De sluiting van Eindhoven Airport duurt tot en met de ochtend van 16 juni. De gemeente meet gedurende vier weken in Riethoven, Walik en Bergeijk. De apparatuur is donderdag geplaatst.

In regionaal verband is vaker gezegd dat er een nulmeting zou moeten komen. Vanwege gebrek aan financiële middelen is daar vanaf gezien, aldus de Bergeijkse wethouder Frank van der Meijden. "We kunnen die cijfers goed gebruiken om te vergelijken met momenten dat het vliegveld wel in werking is. We vonden dit echt een uitgelezen kans, vandaar dat we snel gehandeld hebben."

Bekijk bericht op "Eindhovens Dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Enerzijds is het goed dat wordt gemeten naar geluid en lucht, en anderzijds is het teleurstellend dat de omliggende gemeenten niet de samenwerking hebben gezocht om dit te gaan uitvoeren. "Ieder voor zich en god voor ons allen" is hier van toepassing. Door dergelijke solo acties zullen de omliggende gemeenten geen enkele actie tegen verdere uitbreiding van Eindhoven Airport gaan winnen.