Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Berekende voordeel uitbreiding Rotterdam Airport bestaat niet

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1310 
|
 telstar-online.nl (05-01-2017) 
hv_overig_2692.jpeg

Regio - Het berekende voordeel van de uitbreiding van de luchthaven blijkt gebaseerd op onjuiste cijfers. Als de juiste cijfers worden gebruikt verdwijnt het voordeel en blijven alleen de nadelen over.

Dat ontdekte GroenLinks Statenlid Berend Potjer nadat een passagier uit de regio Rijnmond hem erop wees dat reizen via Schiphol minstens zo snel was als via Rotterdam Airport. Omdat de tijdwinst de passagiers was juist het argument voor de uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport was dook Potjer in de cijfers en kwam tot de schokkende ontdekking dat die berekende tijdwinst was gebaseerd op onjuiste cijfers en in werkelijkheid niet bestaat!

Potjer is zelf geschokt van zijn ontdekking: "Door puur toeval kwam ik erachter dat het onderzoek van Rotterdam Airport een cruciale fout zit. Dat de tijdwinst berekend is met verkeerde cijfers en in werkelijkheid niet bestaat. Dat is een cruciaal punt, want de hele onderbouwing van de uitbreiding is gebaseerd op de tijdwinst voor de passagiers. Nu die tijdwinst niet blijkt te bestaan hebben de passagiers geen voordeel en pakt de uitbreiding netto slecht uit voor de regio en voor Nederland."

Het lijkt erop dat in het onderzoek een beginnersfout is gemaakt. Potjer: "Rotterdam meldt de tijden dat de incheckbalies sluiten op haar website en Schiphol de tijden dat ze opengaan. Die kan je niet met elkaar vergelijken, maar het lijkt erop dat de onderzoekers dat wel hebben gedaan. Een enorme blunder, want daarmee bereken je de tijd dat de balie open zijn in plaats van het tijdsvoordeel voor de passagier. Als je voor beiden luchthavens met de sluitingstijd rekent valt het verschil weg en hebben de passagiers weinig aan een uitbreiding, maar zitten de omwonenden wel in de herrie en stank. Al met al lijkt iedereen beter af zonder uitbreiding, maar ik heb de provincie gevraagd dit nog na te rekenen."

Bekijk bericht op "telstar-online.nl (05-01-2017)"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Dat de tijdswinst voor omwonenden het hoofd argument is lijkt mij sowieso al vreemd. Het gaat om de economische belangen. En als omwonende zou ik er geen probleem mee hebben om een uur langer te reizen die ene keer per jaar dat ik het vliegtuig pak,als dat tot gevolg heeft dat ik de overige 50 weken van het jaar dat ik vakantie heb veel minder overlast heb.
Ik betwijfel dan ook of men de omwonenden deze keuze heeft voorgelegd,waarschijnlijk hebben de bestuurders deze keuze gemaakt voor de omwonenden. Natuurlijk is die reiswinst veel belangrijker voor de omwonenden dan de toenemende overlast.

Geplaatst door anoniem

vakantie moet zijn "geen vakantie"

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

De Sector is al jaaaaaaaren een meester in Leugens en bedrog ! NTR uitzending gezien donderdagavond 12 -1 gezien NPO-2 ? Berekenen van Geluid levert de Sector al jaren lang "'De Gouden Eieren. " ipv netjes METEN ! En wat doen politici hieraan ?