Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Bereken ook klimaat- en gezondheidsschade bij uitbreiding Lelystad Airport’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 612 
|
 nos.nl 
hv_natuur_2296.jpeg

Een brede coalitie van natuur- en milieuorganisaties, bewonersgroepen en wetenschappers roept het kabinet op om de 'volledige milieu-impact' van de uitbreiding van luchthavens uit te rekenen, om te beginnen bij Lelystad Airport. De oproep is vanmorgen naar het kabinet gestuurd.

De oproep komt een dag nadat de Commissie MER het milieueffectrapport van het ministerie van Infrastructuur had goedgekeurd. Daarin is vooral gekeken naar de geluidsoverlast die uitbreiding met zich meebrengt.

Dat is voor de ondertekenaars van de oproep niet genoeg. Die willen dat ook gekeken wordt naar de gevolgen voor het klimaat van de uitstoot van uitlaatgassen door vliegtuigen en de gezondheidsschade die door ultrafijnstof wordt veroorzaakt.

'Nieuwe MER'

De ondertekenaars willen dat dit soort milieugevolgen bij toekomstige besluiten over de uitbreiding van luchthavens ook worden meegenomen. De milieueffectrapportage voor Lelystad Airport moet wat hen betreft opnieuw worden gemaakt.

De oproep is onder meer ondertekend door Natuur & Milieu, Longfonds, Urgenda en Bewoners Omgeving Schiphol.

Bekijk bericht op "nos.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Thijs uit Heiloo


Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Neem een mooie zonnige dag als vandaag (19 april 2018), een dag dat eigenlijk zo behoort te verlopen dat je heerlijk rustig in je eigen tuintje zou moeten kunnen vertoeven.
Helaas, een luchthaven hier 35Km vandaan vindt het nodig om de mensen hun plezier te ontnemen door de gehele dag, om de anderhalve minuut een laag vliegende herriebak over je woning heen te sturen.

Hoeveel ultrafijn stof is er vandaag boven Uitgeest uitgestort?

Schiphol: donder op!