Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Benschop gaat voor plan A met opening Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 756 
|
 zakenreis.nl - 15-02-2019 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

De president-directeur van Schiphol, Dick Benschop, rekent erop dat Lelystad Airport ‘volgens plan A’ in 2020 open gaat als grote overloop-luchthaven. Benschop zei dit vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers van de Schiphol Group.

Van plan B, een latere opening van Lelystad, wil de CEO vooralsnog niet uitgaan. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt dit voorjaar een besluit over de toekomst van Schiphol en de dependance Lelystad. Benschop: “Wij streven naar gematigde, gecontroleerde groei voor zowel Schiphol als Lelystad.”

Taaie dossiers
Het zijn twee verschillende, taaie dossiers, die ook weer onderling met elkaar zijn verbonden. Voor Schiphol zelf is het de vraag of er extra vluchtbewegingen boven het inmiddels bereikte plafond van 500.000 bij kunnen komen. De Omgevingsraad Schiphol (ORS) kon het hier vorige maand niet eens over worden en liet daarom een advies aan de minister achterwege.

Het is nu aan Van Nieuwenhuizen, zo onderstreepte Benschop nog eens, om knopen door te hakken. Komt zij de luchtvaartbranche tegemoet, met meer groei, of gaat ze mee met ‘de omgeving’ die pas op de plaats voor de luchthaven wil?

Lelystad is een ander verhaal – deze luchthaven in de Flevopolder moet nog de sprong maken van klein verkeer naar airport voor grote vliegtuigen. Maar de herindeling van het luchtruim is pas in 2023 klaar; vluchten vanaf Lelystad vóór die tijd zouden daarom op relatief lage hoogte moeten blijven. In de provincies Overijssel en Gelderland bestaat daar bezwaar tegen, vanwege de verwachte geluidsoverlast. Burgers en provinciale politici willen daarom uitstel van de opening van Lelystad, tot 2023 of later. Van Nieuwenhuizen is ook hier aan zet.

Schiphol ging er eerder vanuit dat een deel van de vluchten (vooral leisure) zou kunnen worden doorgeschoven naar Lelystad, waardoor de combinatie als geheel wel zou kunnen groeien. Als Lelystad, dat qua infrastructuur gereed is, de komende jaren níet opengaat, heeft Schiphol een dubbel probleem.

Bekijk bericht op "zakenreis.nl - 15-02-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

De enige die een dubbel probleem hebben / krijgen zijn de inwoners van dit naar de klote geholpen landje door de alles verwoestende luchtvaart !

Dick Benschop schaart zich al in het rijtje der leugenaars.
Hij zou zich dubbel moeten schamen, maar dit soort mensen heeft geen enkele sympathie in hun lijf v.w.b. de ellende die zich over de andere mensen uitstort, mede door zijn doen.
Gematigde groei, predikte dit heerschap enige tijd terug.
Nu, als Lelystad Airport maar open gaat, natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen en de Veluwe meeslepende in een alles verwoestende klere herrie en vervuiling.
Dat zal Dick Benschop en kornuiten worst zijn, als er maar geld verdient wordt over de hoofden van andere mensen en dieren.

Stem daarom op de Partij voor de dieren, want deze partij wil een absolute stop op idioten zoals
Dick Benschop !

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Hulde aan V.O.S. Ben het volledig met hem eens!

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ik moet altijd wel lachen om de naam ‘dick’ ,is bijna het zelfde als sjef cock. Tijdens mijn diensttijd menig maal naar Schotland geweest en daar zeiden de Britten ‘you Dutch have a big Dick’!
Dus als Dick Benschop iets verkondigt ga ik altijd een beetje grinniken.

Dus big Dick Benschop blijf maar lekker je shitholtje promoten! De bewoners weten inmiddels hoe ze met een ‘Dick’ om moeten gaan.

Geplaatst door Frans S uit Heemstede

Ik moet bij de naam Dick Benschop altijd denken aan Richard Nixon die de bijnaam Tricky Dicky kreeg.