Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Baanverlichting vliegveld Teuge mag niet aan

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1332 
|
 De Stentor 
me_vliegtuig_vliegveld_IMG_0717.jpg

DEN HAAG/TEUGE De baanverlichting op vliegveld Teuge mag niet aan. Dit besliste de Raad van State gisteren in de rechtszaak die Platform Vlieghinder Teuge hierover tegen de gemeente Voorst aanspande.
De verlichting langs de start- en landingsbaan zou vijf keer gedurende tien minuten aan mogen. Volgens de gemeente Voorst, die daar een vergunning voor verleende, merken omwonenden daar niets van. In eerdere vergunningen heeft de luchthaven al toestemming gekregen voor verlichting van gebouwen en het open terrein, aldus de gemeente.

Milieuneutraal


De Raad van State vindt baanverlichting echter iets heel anders dan lichtuitstraling van gebouwen en lantaarnpalen. Het rechtscollege is het dan ook niet eens met de gemeente dat baanverlichting milieuneutraal is zoals Voorst had aangevoerd. De vergunning voor de baanverlichting is door de Raad van State van tafel geveegd.

's Avonds vliegen


Vliegveld Teuge kreeg toestemming voor baanverlichting omdat in een eerdere vergunning de start- en landingstijden werden verruimd van 20.00 uur naar 23.00 uur. Om 's avonds te kunnen vliegen is verlichting nodig.
Platform Vlieghinder Teuge, waarin een aantal omwonenden is verenigd, vindt dat de verlichting in de praktijk meer geluidsoverlast betekent. Raad van State veegt vergunning voor lichten van tafel: dit zijn geen lantarenpalen

Bekijk bericht op "De Stentor"

Reacties op dit bericht