Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schipholdebat over het regeerakkoord om de groeibeperking van Schiphol weg te nemen.

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 2173 
|
 PvdA Noord-Holland 
Schipholdebat over het regeerakkoord om de groeibeperking van Schiphol weg te nemen.

Hoewel PVRC geen banden heeft met enige politieke partij, en dat geldt ook voor de PvdA, denkt het bestuur van PVRC de belangen van omwonenden van Schiphol te dienen door hen te wijzen op onderstaande bijeenkomst.

Uitnodiging: Schipholdebat
Datum: Dinsdag 21 mei 2013
Tijd: 19.30 uur (aanvang debat 20.00 uur)
Locatie: Van Eesterenzaal, Jan Tooroplaan 6, 1062 BM Amsterdam (Controleer voor vertrek de locatie op de website van de PvdA Noord-Holland)

Op dinsdagavond 21 mei organiseert de PvdA Statenfractie Noord-Holland een groot debat over Schiphol. Hans Alders (voorzitter Alderstafel), Attje Kuiken (woordvoerder Schiphol Tweede Kamerfractie PvdA) en Tjeerd Talsma (gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Milieu provincie Noord-Holland) zullen onder andere een bijdrage leveren aan het debat. U bent van harte uitgenodigd om dit debat bij te wonen.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangekondigd de groeibeperkingen voor Schiphol te willen wegnemen. Dit voornemen levert, naast kansen voor economische ontwikkeling, ook dilemma’s op voor de regio. Dilemma’s met betrekking tot ruimtelijke ordening, geluidsoverlast en het milieu. Er zullen in de nabije toekomst lastige keuzes moeten worden gemaakt met betrekking tot Schiphol en het omliggende gebied. De belangen van bewoners, bedrijven en betrokken overheden lopen uiteen en zullen zorgvuldig tegen elkaar moeten worden afgewogen. De PvdA Noord-Holland vindt het van groot belang om deze discussie niet te mijden, maar om juist met u in gesprek te gaan.
Tijdens het debat zullen niet alleen de tegengestelde belangen worden blootgelegd, maar gaan we ook op zoek naar het gedeelde belang van alle betrokken. Onder leiding van journalist en gespreksleider Floris Alberse verkennen we waar kansen liggen voor de toekomst van Schiphol en de bewoners in het gebied.

Meer informatie over het programma volgt zeer binnenkort! Aanmelden kan nu al via Facebook of door een mail te sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) Hou ook de website van de PvdA Noord-Holland in de gaten voor actuele updates.

We hopen velen van u te zien de 21e!

Met vriendelijke groet,
Gohdar Massom
Woordvoerder Schiphol PvdA Statenfractie Noord-Holland


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Goed dat deze bijeenkomst georganiseerd wordt.
Hopelijk wordt er ruimte gegeven ,om alle kritiek, en die is er veel, naar voren te brengen!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Ter info:

De Nederlandse staat heeft een verplichting onder artikel 8 Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM) om burgers onder andere te beschermen tegen milieuvervuiling en overlast.

Mijn in ziens wordt er volledig aan dit verdrag voorbij gegaan.