Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Petitie Europese bewoners tegen nachtvluchtenOnderteken hem ook!

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1596 
|
 Eberhard Haug 
Petitie Europese bewoners tegen nachtvluchtenOnderteken hem ook!

Petition von
Eberhard Haug
Stadt Brüssel, Belgien

Zoals veel medische rapporten aantonen, veroorzaakt nachtelijk vliegtuiglawaai slapeloosheid en slaapstoornissen die kunnen resulteren in ernstige ziektes zoals hart- en vaat ziektes, hoge bloeddruk enz.. Vooral de schoolgaande kinderen die te lijden krijgen van concentratieproblemen worden getroffen. Enkel een strikt verbod op nachtvluchten tussen 22:00u en 06:00u kan dit verhelpen. Deze maatregel zou in heel Europa moeten ingevoerd worden zodat deze nachtvluchten niet naar andere staten zouden kunnen verhuizen. Zo niet, dan zou een verbod in één staat ten koste kunnen gaan van de bewoners rond de luchthavens in de andere staten en kunnen leiden tot concurrentievervalsing tussen bedrijven rond de luchthavens.
Lees meer…...


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Interessant initiatief. De moeite van het proberen waard!

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

De gedachte van Europese regelgeving spreekt mij in beginsel wel aan, al duurt het eindeloos voor dat van de grond komt. Daarbij gaat het natuurlijk om geluidhinder in het algemeen maar een vliegverbod in de nacht is een begin. De petitie toont in ieder geval aan dat niet alleen in de Schiphol-hinder-regio de bestuurderen oogkleppen dragen en disfunctioneren maar dat dat ook elders voorkomt. Ik meen dat directe links hier niet mogen maar voor liefhebbers: kijk eens op you tube en zoek dan naar Flörsheim (een stadje bij Frankfurt Main)in combinatie met "Lärm" en "Fraport". Je haren rijzen te berge.........van herkenning.


Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp


Geplaatst door gerard uit NULL


Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Getekend.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Ik ook. Wie volgt?

Geplaatst door gerard uit NULL

ik had al lang getekend, maar niet hier gemeld. Bij deze...

Geplaatst door Liesbeth uit Amsterdam

getekend én gedeeld op Facebook, wie volgt?

Geplaatst door kika uit A,dam

Een week geleden ook getekend en hoop dat het een succes wordt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Getekend ! Nog 224 te gaan.....op moment van tekenen.

Geplaatst door Monique Zwaan uit Castricum

Goed initiatief dat ik met ondertekening heb gesteund.

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Ook Ik tekende. @Boeing :De schiphol equivalent... komt uit de Kwakel !

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ook niet onaardig is dit item van RTVNH van jaren geleden.
http://www.youtube.com/watch?v=s1mUKf8QpnQ
En voor dhr Griese: ik heb zelf geen idee hoe je dat doet maar kunnen niet massaal dat soort filmpjes gemaakt worden en dan naar gemeente, ministerie, krant, Schiphol, LVNL en Bas ermee? Ik heb Bas weleens geluidsopname gestuurd, nooit iets op gehoord...

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Dank u Boeing,Ik heb hier ook nog een CD van RTV NH met het hele Alderscircus zoals het in het 20:00 uur journaal kwam. RTV NH zond dat dus ook toenuit met daar direct achteraan een erg goed interview met Prof Berkhout, die glashelder uitlegde, dat de burgers weer belazerd werden. Daar weer achter een interview met ondergetekende, met uitleg: We raken de handhavingspunten kwijt. De locale bescherming zijnwekwijt en daarvor in de plaats komt een soort saldering over de hele regio.[Die nu blijkt niet zijn meegenomen in het VVA compuetermodel. Dat zou alsnog achteraf worden gedaan(??)] W.b.Dit soort filmpjes.Gisteravond vond ik dat gezang over Stille Nacht Heilige nacht fantastisch.Het beroerde is dat de aandacht voor het Schipholdossier steeds wegzakt. In 2002 profiteerde die vreselijke Netelenbos van alle aandacht rond de ramp Twin Towers en nu eist de krediet en politieke crisis weer alle aandacht op.Mensen zijn tegenwoordig niet zo makkelijk in beweging te krijgen. in Buitenveldert/A.veen-Noord willenweingengeinterviewd worden, Bang als menis de huizenprijzen daar nog verder te zien kelderen. Veel huizen staan daar nu te koop . Maar wie weet. Ik weet dat een groot ochtendblad met een groot Schipholartikel bezig is

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

PS: RTV NH verdient meer dan een compliment !Deze omroep steekt me kop en schouders uit boven At-5, die zelfs PR filmpjes over Schiphol uitzendt. Wat dat nog met journalistiek van doen heeft begrijp ik niet.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Vandaag de link van deze petitie gemaild aan mevrouw Clomp, de bestuursvoorlichter/ woordvoerder van wethouder Van Dijk van Haarlmeer (Schiphol in portefeuille) vanwege correspondentie over zijn verlangen bestuurder van het jaar te worden. Ik vermoed niet dat hij zal tekenen.......

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Na het tekenen van de petitie en in het besef dat elders in Europa (Frankfurt Airport) nachtvluchten al zijn verboden kan t.a.v. onze regio nog het volgende worden opgemerkt:

Het Alders experiment met beloofde CDA glijvluchtlandingen is vroegtijdig afgebroken omdat de sector zeer vroeg in de ochtend de handen vrij wil hebben.
Samen met andere mislukte onderdelen van het pakket experimenten verbonden aan het Alders voorstel zou dat genoeg moeten zijn om het z.g. een en ondeelbare voorstel van de politieke agenda af te voeren. Het nieuwe VVA stelsel blijkt n.l. niet aan vooraf gestelde voorwaarden te voldoen! En ook gelijkwaardigheid met het bestaande stelsel ontbreekt, zodat de overgangswet in principe terug zou moeten voeren tot het bestaande stelsel.

Het valt helaas op dat de lokale en regionale politici er steeds het zwijgen toe doen. En zich dus niet alleen langdurig achter de Aldersvoorstellen hebben verscholen, maar eenvoudigweg hun verantwoordelijkheden t.a.v. de bewoners tot nu toe aan de laars lappen?
Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

@Boeing : Van Dijk is nu zo een (VVD) bestuurder, die met de vijand heult, met VVDer oudweth. dhr M. Bezuijen,als influisteraar. Beiden dikke maatjes met dorpsarts van Ojik.... @Cros op de Helling Een van die bestuurders is in jullie regio ene dame VVD weth Potgieser of hoe ze ook alweer heet, denkt ook alleen maar aan haar eigen carriere.En zo zijn er velen tegenwoordig. Het nivo van politici is indeze tijd om te huilen,en iedere dag een fraude zaak aan de orde.

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

@ j.h. griese en het BLRS & PVRC bestuur:

De gehele situatie is alarmerend:

Los van de inmiddels tot gemeengoed geworden mix van megalomanie, machtsmisbruik en zelfverrijking bij de top van al merendeels verzelfstandigde bestuurs- en uitvoeringsorganen speelt blijkbaar nog iets anders. Tot hoogste doel lijkt te zijn verheven om hele regio's, provincies en toekomstige landsdelen te pakken te nemen, zoals NB door een directuer van de LVLN in de media werd onderstreept?

Dat vanuit het provinciehuis in Haarlem al volledig in termen van een gerealiseerd landsdeel wordt bestuurd is bij weinigen bekend, maar al wel realiteit. Lees s.v.p. eens goed de voorgangsrapportage MRA op:

www.metropoolregioamsterdam.nl

Men is dus al bezig het toekomstige landsdeel te besturen terwijl alle democratische besluitvorming in Eerste en Tweede Kamer nog plaats dient te vinden?!

De geinterviewde LVLN directeur deed daar dus nog een schepje bovenop en het medium BNR helpt een handje mee:
de luchtvaartsector zal wat hem betreft de hele wereld te pakken nemen!

Wellicht met een verdrie- tot verviervoudiging van de uitstoot bij de geplande groei van de luchtvaart, die verwoestend zal uitwerken voor klimaat, voedsel- en watervoorziening en tot slot ons gehele leefmileu?

Veel gekker en onverantwoordelijker moet het toch niet worden.

Geplaatst door jeanne uit castricum

geen nachtvluchten en vlieglawaai 's nachts

Geplaatst door Annemieke van Dijk uit Rotterdam

Rust en stilte zijn zeldzaam tegenwoordig, geen nachtvluchten en vlieglawaai 's nachts.