Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Austrian vervangt vliegtuig door trein tussen Wenen en Salzburg

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 644 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 04-07-2020 
hs+vt.png

WENEN - Austrian Airlines vliegt vanaf 20 juli niet meer tussen Wenen en Salzburg. De afstand van nog geen 300 kilometer wordt straks overbrugd per trein. In samenwerking met spoorbedrijf ÖBB biedt de luchtvaartmaatschappij haar klanten 31 retourritten per dag aan.

Het aantal ritten tussen de luchthaven van Wenen en het centraal station van Salzburg vertienvoudigt door de samenwerking. De treinen rijden onder vluchtnummers van Austrian Airlines en kunnen bij de luchtvaartmaatschappij geboekt worden.

De rit duurt een kleine drie uur en is rechtstreeks. Volgens topman Alexis von Hoensbroech kiest Austrian Airlines voor de trein als duurzaam alternatief. Door veel ritten aan te bieden kunnen reizigers gemakkelijk trein en vliegtuig combineren.

Vorig jaar bood Austrian Airlines de trein al gedurende een maand aan, omdat Salzburg Airport vanwege onderhoud aan de start- en landingsbaan dicht moest. De treindienst bleek aan te slaan bij reizigers.

De luchtvaartmaatschappij biedt passagiers de garantie dat ze worden omgeboekt wanneer zij door vertraging hun aansluitende vlucht of trein niet halen. Reizigers met een Business Class-vliegticket mogen in de trein in de Eerste Klasse zitten en kunnen op het station van de lounge gebruikmaken. Alle reizigers krijgen vouchers om in de trein een versnapering te kunnen halen.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 04-07-2020"

Reacties op dit bericht