Platform Vlieghinder Kennemerland
 

AtlasGlobal in de zomer met groot materieel naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 387 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 10-04-2019 
hv_vliegtuig_2685.jpeg

Door: Klaas-Jan van Woerkom

HANNOVER - AtlasGlobal is de zoveelste luchtvaartmaatschappij die grotere vliegtuigen inzet naar Schiphol vanwege een gebrek aan slots. De Turkse airline vliegt deze zomer met grote regelmaat met de Airbus A330 naar Nederland. “Dat is de enige manier om te groeien”, zegt CCO Nevzat Arsan.

Doorgaans wordt op de dagelijkse vlucht tussen Schiphol en Istanbul een Airbus A320 of A321 ingezet, maar door de groeiende vraag naar stoelen op de route zet AtlasGlobal in het zomerseizoen geregeld de A330-200 in. Dat toestel biedt plaats aan 325 passagiers.

AtlasGlobal nam in december vorig jaar haar eerste A330 in dienst. “Deze maand arriveert een tweede exemplaar, een derde volgt eind mei”, zegt Arsan.

Eerder besloot ook landgenoot Turkish Airlines al op te schalen door nagenoeg alle vluchten naar Schiphol met toestellen als de Airbus A330 en Boeing 777 uit te voeren, eveneens door een gebrek aan groeiruimte. Ook maatschappijen als Aeroflot, Air Europa en Icelandair vliegen standaard met grote toestellen naar Schiphol.

AtlasGlobal werkt op de route tussen Schiphol en Istanbul nauw samen met KLM.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 10-04-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Dit gaat voor nog meer problemen zorgen deze zomer Eindelijk dan toch begrip voor de klagers?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Deze trend is al een tijdje aan de gang. Misschien toch beter dan veel meer kleine toestellen. De rem op aantal slots mag er niet vanaf.