Platform Vlieghinder Kennemerland
 

ATA voorspelt flinke winstgroei luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 996 
|
 nu.nl 
hv_vliegveld_2758.jpeg

De winst in de internationale luchtvaartsector zal volgend jaar uitkomen op 25 miljard dollar, tegen 19,9 miljard dollar dit jaar.
Die verwachting gaf brancheorganisatie IATA woensdag af.
Het winstcijfer voor dit jaar is een opwaardering van een raming uit juni van 18 miljard dollar. In 2013 bleef onder de streep 10,6 miljard dollar over. Bij de organisatie zijn ongeveer 250 luchtvaartmaatschappijen aangesloten. Zij zijn samen goed voor 84 procent van alle vluchten in de burgerluchtvaart.
De verwachte winstgroei schreef IATA toe aan de combinatie van lagere olieprijzen en een aantrekkende groei van de wereldeconomie.

Olie
Door de forse prijsdaling van olie in de afgelopen maanden zal het aandeel van brandstofkosten op de totale kosten ''significant'' afnemen ten opzichte van 40 procent in het recente verleden.
Topman Tony Tyler van IATA voorspelde dat de gemiddelde prijs van Brentolie volgend jaar 85 dollar per vat zal zijn. Daarmee zou de olieprijs op jaarbasis voor het eerst sinds 2010 onder 100 dollar liggen.

Europa
Noord-Amerikaanse maatschappijen laten dit jaar naar verwachting de sterkste winstontwikkeling zien met een resultaat van 11,9 miljard dollar, dat naar verwachting volgend jaar stijgt tot 13,2 miljard dollar.
Europese maatschappijen zullen ondanks de remmende werking van onder meer kosten verbonden aan regelgeving en een inefficiënte infrastructuur de winst weten op te voeren van 2,7 miljard dollar tot 4 miljard dollar.
IATA voorspelde verder dat het aantal vervoerde passagiers volgend jaar met 7 procent toeneemt ten opzichte van 3,5 miljard dit jaar.

'Prijs vliegticket daalt pas over zes maanden door lage olieprijs' Dit moet u weten over de dalende olieprijs. Lees hier meer...

Door: ANP

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht