Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Arcadis gaat zakelijk vliegen op biobrandstof

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 925 
|
 Duurzaambedrijfsleven 
me_vliegtuig_IMG_0427.jpg

Arcadis treedt toe tot het Corporate BioFuel Programme (CBP) van luchtvaartmaatschappij KLM. Door deelname aan het zakelijke biobrandstofprogramma draagt Arcadis bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot door luchtvaart en aan de ontwikkeling van de biobrandstofmarkt.

Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaat duurzame biobrandstof inkopen voor alle zakelijke vluchten. “Omdat wij als internationale onderneming niet ontkomen aan vliegen, willen we het wél zo duurzaam mogelijk doen. Daarom zijn we enthousiast over het Corporate BioFuel Programme van KLM en kan de luchtvaartmaatschappij verder investeren in duurzame biobrandstof’”, aldus CEO Peter Oosterveer. “Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. Wij adviseren onze klanten vaak over duurzame oplossingen. Dan moet je als bedrijf zelf ook het goede voorbeeld geven”, aldus Oosterveer.

Verduurzaming van de luchtvaart


“Duurzame biobrandstof levert een structurele bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart. Helaas is duurzame biobrandstof nog altijd twee tot drie keer duurder dan fossiele kerosine”, zegt Erik Swelheim, CFO van KLM.
Door deelname aan het zakelijke biobrandstofprogramma dragen bedrijven bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot door luchtvaart en de ontwikkeling van de biobrandstofmarkt. Dit doen zij door een toeslag te betalen die gelijk is aan het prijsverschil tussen biobrandstof en kerosine. KLM investeert deze bijdrage vervolgens in duurzame biobrandstoffen.

Noodzaak van ontwikkeling van de biobrandstofmarkt


KLM wil haar CO2-uitstoot per passagier ten opzichte van 2011 met 20 procent verminderen in 2020. Daarom investeert KLM niet alleen in duurzame biobrandstof, maar ook in vlootvernieuwing en efficiëntere vluchtuitvoering.
Het op grote schaal gebruiken van duurzame biobrandstof kan een grote bijdrage leveren: gebruik van biobrandstof kan leiden tot maar liefst 80 procent minder CO2-uitstoot, vergeleken bij fossiele brandstof. De investering die KLM doet in duurzame biobrandstoffen kan de markt stimuleren, waardoor biobrandstoffen op termijn goedkoper worden.

Partners BioFuel Programma


Andere partners van het Corporate BioFuel Programma zijn: Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), TU Delft, ABN AMRO, Accenture, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Loyens & Loeff, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, PGGM, en de Schiphol Groep.

Bekijk bericht op "Duurzaambedrijfsleven"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Voor dit soort misleidende propaganda praktijken zou Noord Korea en het voormalige Duitse rijk zich nog schamen. Vliegen blijft super energie intensief en zeer zeer vervuilend en luidruchtig. Een klein beetje bio brandstof er doorheen mixen heeft hele kleine voordelen maar de nadelen wegen daar weer tegenop. Dit is absoluut geen oplossing voor welk probleem dan ook.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Klopt, gaan we nu nog meer regenwouden kappen om er palmolieplantages van te maken? Laat je niet besodemieteren mensen. Dit gaat het niet worden!

Geplaatst door Frans uit Wapenveld

Arcadis lijdt aan Alzheimer!