Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Antonovs niet meer welkom op Maastricht Aachen Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 280 
|
 limburger.nl - 01-11-2018 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

De directie van Maastricht Aachen Airport heeft besloten per direct Antonov toestellen niet meer welkom te heten. Dit als direct gevolg van de vele klachten na een reeks van vluchten afgelopen zomer.
Directeur Jos Roeven: "We kregen afgelopen zomer verschillende opmerkingen van omwonenden over de Antonovs. Ook kwam dit ter sprake tijdens een kwartaaloverleg met de direct omwonenden. We hebben vervolgens de mogelijkheden onderzocht om dit soort toestellen te weren. Wat niet zo eenvoudig was. Want je kunt niet zomaar zeggen: jij mag wel komen en jij niet. Daarom hebben we de landingsgelden van deze toestellen met incidentele vrachtvluchten dusdanig verhoogd dat het niet meer aantrekkelijk is hier te vliegen.”

Uitzondering
Roeven maakt uitzonderingen voor noodsituaties of humanitaire vluchten. “Deze laatste zetten geregeld dit soort toestellen in.” Het verbod geldt voor de AN12, AN22, AN24, AN26 en AN30.

Inkomsten
MAA neemt op de koop toe dat incidentele vrachtvluchten nu voor een andere luchthaven kiezen. "En ook de misgelopen inkomsten van deze vluchten is geen nieuws dat ik graag deel met mijn aandeelhouders. Maar we hopen hiermee aan de omwonenden te laten zien, dat we zeker bereid zijn maatregelen te nemen om de overlast te beperken.”

Bekijk bericht op "limburger.nl - 01-11-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Peter

Dan mogen ze per direct ook wel die graf 747’s van KLM weren. Wat een grafkisten, extreem herrie, oude zooi en waarschijnlijk ook supervervuilend. Met een beetje oude camper op loodvrij met katalysator mag je Amsterdam niet meer naderen maar met je 747 uit jaar kruik wel lekker laag overvliegen.
Zo gaat dat tegenwoordig in NL, de brave burger mag niks meer maar betaalt zich wel blauw aan van alles en de bedrijven hoeven zich nergens iets van aan te trekken en ons geld wordt vakkundig hun kant op geschoven. Bedankt laffe CDA en VVD stemmers!