Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Antivliegdemonstratie

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 808 
|
 De Volkskrant 
23-06-2018_005.JPG

‘Als je aansnijdt dat het niet goed is, al dat gevlieg, wordt het al snel ongemakkelijk’In zes steden werd zaterdag gedemonstreerd tegen het veelvuldig vliegen. De betogers pleitten tegen uitbreiding van Schiphol en voor een vliegtaks.

Een paar honderd demonstranten protesteerden zaterdagmiddag op het Museumplein tegen de groei van de luchtvaart. De klederdracht was rood: ‘Stop het toenemend luchtverkeer.’ Foto Arie Kievit

Acht jaar geleden zaten Christel en Marcel (50 jaar) voor het laatst samen in een vliegtuig, voor familiebezoek op Curaçao. En Marcel vloog een paar jaar geleden nog in zijn eentje naar Arizona, om er te gaan mountainbiken. Geweldig, vond hij dat. Maar dat vliegen, dat voelde niet helemaal fijn. Dat zou toch eens minder moeten.

Niet alleen omdat ze de nadelen van de luchtvaart dagelijks aan hun trommelvliezen ondervinden: ze wonen nagenoeg onder de startbaan van Schiphol en soms scheuren de vliegtuigen over hun huis scheuren met een frequentie van elke paar minuten één. Maar erger zijn de gevolgen voor het klimaat, denken zij. Daarom besloten ze het vliegtuig zoveel mogelijk te mijden, ook al kost dat soms veel geld. ‘Toen we met de trein naar de wintersport gingen, kostte ons dat voor het hele gezin 1.000 euro voor alleen de reis. Dat is ettelijke keren duurder dan met het vliegtuig.’

Lees verder in De Volkskrant


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Dit is een heel goed streven. Het beste middel van protest en om medestanders te krijgen is in een website zoals deze de mogelijkheid te scheppen dat personen die een vlucht kunnen vermijden met ander vervoer dit aangeven met het bijhouden van een teller, zodat het een voorbeeld wordt voor anderen. Deze techniek werkt bv. ook om daadwerkelijk te stoppen met roken blijkt uit de literatuur. (PS: ik ben geen roker en vermijd het vliegtuig zoveel mogelijk).

Geplaatst door Sara uit 1183 tp Amstelveen

Mijn vraag is: wat kun je nu zeggen tegen deze mensen die zich ongemakkelijk voelen zodat ze er wel overna denken zonder schuldgevoel, maar dat het doordringt dat dit een groot onrecht is? Een onrecht voor de mensen die hinder ondervinden. Een impact op de gezondheid door de concentratie ultrafijn stof die tot 15 km rond de vlieghavens verhoogd en de inmense impact op het klimaat. Laten nadenken over een ander economisch model dat deze waar we nu in vast zitten, het een verdien model dat niet meer werkt? En nee het gaat niet om afpakken van vrijheid en vakantie. Als iedereen gewoon een keer per jaar gaat zou het al heel veel schelen.