Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Antiluchtvaartlobby ruikt bloed

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1976 
|
 .telegraaf.nl 
lvh_aktie_DSCN2553.JPG

Door Paul Eldering

SCHIPHOL - De antiluchtvaartlobby ruikt bloed. Actiegroepen, omwonenden van luchthavens en sommige politici werken steeds meer samen om de ’vlieggroei’ in Nederland te stoppen. „Als het moet met keiharde protesten.”

Dat bleek op de eerste bijeenkomst van de clusterclub ’Eerlijk over vliegen’, die een website lanceert. Ook gevestigde milieuorganisaties sluiten zich eensgezind aan.

„We willen één front vormen tegen de sterke luchtvaartlobby die het alsmaar voor elkaar krijgt om Den Haag zo gek te krijgen verder te groeien tegen onze belangen in. Dat betekent gezondheidsproblemen, meer herrie en minder veiligheid”, zei ir. Sijas Akkerman van Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland.

Hij wil ’alle leugens en bedrog’ rond Schiphol en andere vliegvelden aan de kaak stellen. „We gaan Nederlanders vragen om mee te doen aan een Schiphollen-top-10. De overheid en vliegsector maken afspraken met groepen burgers die vaak bewust zijn verdraaid, zodat ze nooit waargemaakt kunnen worden.”

Vlieglawaai
De maatschappelijke druk tegen vlieglawaai en fijnstof in drukbevolkte regio’s, recreatie- en natuurgebieden wordt volgens Akkerman groter. „Daarom verenigen alle critici zich nu om samen een vuist te maken tegen geknoei met geluidcijfers en allerlei mythes, valse beloftes en misstanden.”

Als voorbeeld noemt Akkerman de nachtvluchten op Schiphol, waar bewoners veel hinder van ondervinden. „Het zouden er zogenaamd maximaal 29.000 mogen zijn, maar in werkelijkheid zijn het er wel 34.000. Die halve waarheden zijn mensen beu.”

Op de bijeenkomst vrijdag was de stemming ronduit vijandig. „We worden constant belazerd, ook door overheden. Het vertrouwen is weg. Onjuiste, verhullende of vage berekeningen pikken we niet langer”, was overal te horen.

De minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen heeft afgelopen week een onderzoek ingelast naar de nachtvluchten. De komende tijd zal ze advies inwinnen waarna ze een beslissing neemt.

Schiphol inkrimpen
Ook gingen stemmen op om het aantal vluchten op Schiphol op termijn te laten inkrimpen van 500.000 naar 300.000. „Dat kan echter alleen als er genoeg betaalbare alternatieven zijn, zoals de snelle trein in Europa”, stelde bewonersvertegenwoordiger Matt Poelmans.

Vliegmaatschappijen en bedrijfsleven willen doorgroeien naar tenminste 650.000 vluchten. Fysiek is er op Schiphol zelfs capaciteit voor 800.000 vluchten, bevestigen luchtvaartexperts Hans Heerkens van Universiteit Twente en Joris Melkert van de TU Delft.

„De innovatiekracht om stille vliegtuigen te produceren blijft achter bij de groei van de jaarlijkse wereldluchtvaart van 5 procent. Waardoor de geluidsoverlast rond vliegvelden per saldo niet afneemt”, meent Melkert.

Bekijk bericht op ".telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Goed plan, ik stem voor krimp en dus geen VVD en CDA meer!

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

…en we kunnen het bloed wel drinken van al die megalomane idioten die ons leven iedere dag opnieuw vergallen met hun kankermachines!

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Dus mensen die het zat zijn dat ze decennia zijn bedonderd door overheid/Schiphol en proberen een redelijke en rationele discussie over nut en noodzaak van de groei van Schiphol te initiëren, heten in het beperkte denkraam van Yteke de Jong, de 'antiluchtvaartlobby'.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Sorry, als ik dit soort berichten in de Telegraaf zie, denk ik meteen dat ze van Yteke komen, dit keer was het Paul Eldring.

Geplaatst door anoniem1

Telegraaf is altijd heel melodramatisch als het om de luchtvaart gaat. Kan me nog een spotprent herinneren op de voorpagina met dejuniac die een stokbroodje klm at en de kop "handen af van onze klm" of zoiets. En laatst ook "woede om aanval groei Schiphol" Dacht even dat er een aanslag was gepleegt of zoiets maar bleek dat de politiek in Amsterdam (pvda met name) nu vast wilde houden aan het 500k plafond.

Telegraaf heeft hele nare populistische en verdeling zaaiende verslaggeving. De krant is een ramp voor weldenkend Nederland,want heel veel mensen die snellen alleen de koppen en geloven het verder wel. Heb al vaker voorgesteld om artikelen van de telegraaf hier niet meer te plaatsen,dat is echt de beste optie.

Geplaatst door anoniem1

Wij zijn hier niet blij met de luchtvaart lobby en alle leugens,halve waarheden en eenzijdige berichten waarmee zij proberen de publieke opini te beinvloeden. De telegraaf is een heel belangrijk onderdeel van deze lobby,die nemen de publieke opini voor hun rekening.

Waarom dan hen een podium geven op deze website? De telegraaf vind het prima,alle berichten Mogen worden overgenomen, dit in tegenstelling tot sommige andere kranten die om wat voor reden dan ook hier geen toestemming voor geven.
Enige functie van artikelen telegraaf hier is dat we ons er allemaal weer over kunnen opwinden en boosmaken,is volledig zinloos. Grijp deze kans om te laten zien dat je het niet eens bent met de lobby door de telegraaf te negeren en hun berichten niet meer over te nemen. Als bewoners een keer een persbericht mochten hebben,stuur het niet naar de telegraaf en geef hen geen mogelijkheid om vragen te stellen.

Nu ja,het zal allemaal wel.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Kennen jullie de bijnaam van de Telegraaf nog?

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@Anoniem : Ik ben het beslist Niet met je eens ! De Telegraaf is een foute krant, maar gedijt bij aanwezigheid van veel dom Volk .Bovendien is er een groot verschil tussen Paul Eldering en zijn collega Yteke de Jong, ontslagen bij het Kwaliteitsblad Fin Dagblad, FD . Eldering schrijft vaak over onze kritieken, en dat siert hem ! Dus nu ook weer ! Hij was aanwezig bij de bijeenkomst te Utrecht ! De Telegraaf is echt de enige Krant, die via Yteke de Jong de Luchtvaartlobby steunt !
Dat men het op wil nemen voor burgers die daar hun brood verdienen, begrijp ik nog, maar blijf dan wel objectief en eerlijk ! Niet mevr Tieteke de Jong, die nog zelden het woord Klimaatcrisis in de mond neemt.... Je moet toch wel erg veel zand in oren en ogen hebben, om groei getallen als 800.000 in de mond te durven nemen. .. Ir Heerkens TU Twente, deed dat wel: Fysiek zou dat mogelijk zijn ja, , maar moreel is dat volstrekt VERWERPELIJK ! Heerkens is gek van Vliegtuigen zei hij te Utrecht... maar blijft hij wel objectief wetenschapper ? Nee hij beledigd grote aantallen burgers hier mee ! Toen ik hem dat zei, reageerde hij met: Ach ja, mogelijk heb je gelijk. Hij was die ochtend net terug uit Amerika . Hij adviseert ook Luchtvaartmaatschappijen . Dus zijn portemonnaie is gevuld hoor. Nee Geef mij dan maar integere wetenschappers, als b.v. Prof Jan de Wit, UVA met Emeritaat. Of Prof Dr Jan Terlouw : Ik ben tegen meer Luchtvaart ! Er wordt nog al gesproken over ons Nederlandse verleden.. Maar in het huidige functioneren van Nederland zitten wel erg veel rotte plekken, Waar je o.a. Wetenschappelijke rapporten gewoon kunt KOPEN ! Waar blijft de onmisbare rol van de KNAW ........De Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen... ? ?

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

PS: Prof Jan de Wit UVA had ook een groot gevoel voor humor . ... Ten tijde van de Alderstafel (NU ORS ) Schreef hij over de Alders tafel : "" Nee geen nieuw IKEA product , maar een ... onderhandelings tafel .. ""

Geplaatst door anoniem1

Dat is trouwens ook een twist van de luchtvaart lobby.
"Wij nemen het op voor mensen die daar hun baan hebben en hard werken en diegene die tegen de luchtvaart zijn die zijn ook tegen al die mensen die daar werken" Het is net trump met de kolen industrie.

Volkomen onzin en een mooi voorbeeld van hoe men probeert verdeling en haat te zaaien. Het is echt heel erg giftig voor de samenleving als geheel.

Zelfs wij hier zijn niet per definitie tegen de luchtvaart en al helemaal niet tegen de mensen die daar hun baan hebben. Mocht er op dit niveau gestopt worden met groeien dan verliest trouwens ook niemand zijn baan,het is geen krimp. Ik ga er verder geen woorden meer aan vuilmaken trouwens. Elk weldenkend mens kan zien hoe het zit en dat moet onze doelgroep ook zijn.

Geplaatst door s. van halm uit Hoofddorp

Wat een stemmingmakerij. Nu zijn we ook al de "Antiluchtvaartlobby"

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Laten we bij de feiten en situatie hebben, dat is de basis. Zelf vind ik het onbehoorlijk bestuur van de overheid dat wij in onze rustige woonwijk in Gouda vanavond weer voortdurend in de herrie zitten. Niemand hier heeft ooit kunnen inschatten dat we anno 2018 zouden kampen met geluidsoverlast van Schiphol en Airport Rotterdam. Nooit lees je hier iets over onderhandelingen aan een Alderstafel oid, maar wel die herrie. Het is een schandaal dat bedrijven dit kunnen veroorzaken!

Een mogelijk nog groter schandaal is dat de politiek ons nu van het relatief schone gas af wil hebben tegen hoge kosten en TEGELIJKERTIJD de luchtvaart wil laten doorgroeien. Het is haast niet te geloven dat zelfs een partij als het CDA dit ook wil. Waar is de aandacht voor de medemens gebleven bij het CDA.

Ja, mijnheer Buma. Ik ben een boze burger, omdat ook u, meneer Buma, beter zou kunnen luisteren naar uw medemens wonende onder de vliegroutes!

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Bijnaam Telegraaf was altijd:

de Fabeltjeskrant

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

I )@Simon : Ik voel me na al die jaren WEL lid van de Anti Schiphollobby ! En dan natuurlijk vooral tegen de hufters bestuurders, en zo waren er 23 Maart jl te Utrecht nog veel meer .
Daarom dank ik de aanwezige Telegraaf journalist Paul Eldering voor zijn verslag, dat de sfeer GOED weergaf !
Bij deze mijn verslag: Allereerst wil ik u laten weten, dat ik vandaag de gehele dag –van 10:00 t/m 17:00 -deelgenoot ben geweest van een voortreffelijk georganiseerd Symposium te Utrecht in restaurant Tolhuyspoort in een mooie omgeving.

Titel was: “Eerlijk over vliegen” georganiseerd door Natuur Federatie Noord Holland –zie http://www.mnh.nl en stichting Natuur en Milieu uit Utrecht . https://www.natuurenmilieu.nl/
*De Enthousiaste directeur Sijas Akkerman (MNH) opende de zeer druk bezochte bijeenkomst
met de volgende sprekers :

*Lector Paul Peters , bekend van zijn belangrijke Dissertatie over ons klimaat.. Het aantal vluchten op Schiphol moet terug naar 300.000 vtbwn anders zal Nederland haar Klimaatdoelen niet halen.

*Dhr Leon Adegeest, lid Actiegroep Hoog-OverIJssel, over Eerlijk rekenen Hij toonde aan, dat er zeer weinig klopte van de MER Lelystad Airport. Dit nadat de Bewonersdelegatie ORS dit al eerder aantoonde mbt de MER Schiphol. Een Kraakhelder en boeiend verhaal, en HIER WEL Mooi Duidelijk Kaart materiaal . Zo is er een notitie wat er zoal in een MER dient te staan. U voelt hem al aankomen ..Veel stond er juist niet in, en de fouten waren alleen in het nadeel van de Bewoners. ...opvallend.. om dan van
“Fouten” te spreken . Dus de ene ministeriele Notitie spreekt de andere tegen.. Dus erg veel inconsistentie van beleid ...

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

II) Bovendien was slechts een veel te klein gebied beschreven, Delen van Apeldoorn stonden er bijvoorbeeld niet op, en o.a. Zwolle al helemaal niet, terwijl van de vlieghoogten niets bleek te kloppen. De geactualiseerde versie, kon wederom dhr Adegeest niet tevreden stellen. Dat gaat dus nog problemen voor het ministerie geven !

*Matt Poelmans Bewoners delegatie: over Geluid: De regelgeving, meten en rekenen. Kan de geluidswetgeving de omgeving voldoende beschermen ? Citizens Science. Welke rol kunnen bewoners spelen? ORS –CVA- bewonersvertegenwoordiger, komt uit Oegstgeest.
De inhoud kende ik al, dus ik ging naar:

* dhr Hans Heerkens TU Twente. Toekomst van de Luchtvaart. Gek van Vliegtuigen, Economisch expert. Dan sidder je even, als Hans stelt: Op Schiphol kunnen fysiek 800.000 vluchten worden verwerkt.. he ? ? ? Ik had veel bewondering voor Hans, maar ik
nam afstand , als je dit een politieke keuze gaat noemen... We leven hier toch nog steeds in een democratische Rechtstaat ? Wat moeten we /ik zeggen tegen onze achterban... Hans kon me wel begrijpen... Nog iets: “Hij is wel gecharmeerd van een Hub, gemengd met ook vliegen van punt naar punt..

* Hans Olsthoorn (Omgevingsdienst IJmond) en Ingrid van Zandt, GGD Kennemerland
* Ir Joris Melkert TU Delft degelijke voordracht over Vliegtuigenbouwen : Iets stiller kan nog een beetje, maar helpt niet.
* Karin Blaauw van St. N & M sprak bedachtzaam en rustig : Luchtvaart en de politieke agenda
Ze zette een stel zaken op een rij: MNH zal wel met een verslag komen. Houdt u dat in de gaten svp !

*Matt Poelmans vertelde over de pogingen van VVDer R van Dijk, om partijen uit elkaar te spelen... en zei: Ach dat stel oude mannetjes in die ORS bewonersdelegatie ... wat moet de Veluwe daar nu mee? Matt kreeg de lachers op zijn hand.., Ach mijn kleinkinderen noemen me ook weleens zo, daar kan ik wel mee leven, maar die VVDer.. ? Ach gut..

Ook de Tweede Kamerleden Gr Links Sandra Kröger , 50 plus Corrie van Brenk (56)en PvdDer Rob van der Lingen deden mee in het slot debat,en zeiden verstandige dingen..
Epiloog: Chapeau voor dit Symposium en de organisatie !
Artikelen:
*VVD Min. Cora Nieuwenhuizen vertikt het de beloofde en afgesproken in de ORS 29.000 nachtvluchten toe te staan. Ze legt er nu 32.000 vast
*Moeten we deze Telegraafdame Yteke de jong nu nog echt als JOURNALISTE serieus nemen? Nee toch? Mevrouw de Jong : Duitsland en enkele andere landen (Frankrijk ?) voeren al een Tax ! Waarom schrijft u dat er niet bij? U Schrijft: van het milieu, waar de sector serieus werk van wil maken., Gelooft u dat nu echt serieus? De Sector trachtte de Veluwe op een sluwe manier een oor aan te naaien... met hun MER ... Demasque dus. ..
de Jong : “’De afgelopen jaren investeerden de vliegmaatschappijen honderden miljoenen in stillere vliegtuigen. Daarvoor dreigen ze nu niet beloond te worden.
Sterker nog, ze worden ze nogmaals op kosten gejaagd in een machtsspel waarin ze hoe dan ook moeten bloeden.... Waarom luistert u niet meer naar Prof. Paul Peeters: Als we de luchtvaart niet minderen halen we onze Klimaatdoelen niet.. Dat is toch ook Kabinetsbeleid ?? Als we nog meer van die grote kisten binnen halen,om te groeien, zal de herrie meer toenemen. Er zijn geen rusturen meer? Koehandel ?
Geen cent belasting en geen cent BTW betalen? Leest u het Rli rapport nog eens.. De Mainports zijn van minder belang geworden. Uw kennelijke vriendje de Boer van de werkgevers , wilde 800.000 vluchten. Gelukkig heeft hij dat ingeslikt....

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Anoniem: Ik heb al eerder aangegeven : Zie de ORS BEWONERSSITE: https://www.bewonersomgevingschiphol.nl/

Verder werd vandaag bekend : Publicatie MER Schiphol weer uitgesteld tot eind voorjaar begin Zomer.... En de omgeving Amstelveen kan haar lol flink op: De Polderbaan lang in onderhoud
Dat wordt weer erg veel herrie en Wakker liggen .. Wat een bezopen systeem, dat een bepaalde regio eens per jaar zo fiks extra wordt belast .
En Gr Links + PvdD wonnen substantieel bij de Gem. raadsverkiezingen, Mooi meegenomen want zij steunen ons als Bewoners . Merkwaardig vond ik, dat de SP te Amsterdam het zo slecht deed, terwijl ze daar 2 goed presterende Wethouders hadden !
Gr Jan Griese Tel 0297-582336

Geplaatst door Henk Meijer uit Elburg /// woonde 4 jaar onder de aanvliegroute

NAAR WIE LUISTERT ZE GRAAG?
of: 'ONTKOMT CORA NOG AAN DE KLAUWEN VAN DE LUCHTVAARTMAFFIA?

Op veler verzoek wordt binnenkort een onderzoek begonnen naar de chemische
samenstelling van de houtsoort van de plank die de Haagse politiek voor zijn
hoofd heeft met betrekking tot het vliegverkeer

Terwijl in grote delen van het land al heel veel mensen letterlijk ziek worden van het inademen van door het vliegverkeer vervuilde lucht, er zelfs langdurig onder lijden en een pijnlijke dood door LONGKANKER tegemoet gaan, en verzwakt door frequent gestoorde nachtrust zeer gevoelig worden voor ziektes en stress, en veel kinderen concentratieproblemen tot en met ADHD oplopen en levenslang blijvende gezondheidsschade, is in de Haagse politiek een meerderheid van de leden van de Tweede Kamerleden voor een verdere uitbreiding en facilitering van de luchthaven.

Gelet op de kwalijke praktijken in de aanloop tot de verdere ontwikkeling van Lelystad-Airport, zoals het ongeveer afschaffen van een heel ministerie (VROM), het sterk beperken van de inspraak van de aan Flevoland grenzende provincies Overijssel en Gelderland en een aantal gemeenten en de DUBIEUZE PRAKTIJK in het omgaan met gegevens over de schadelijkheid van de luchtvaart voor de eigen bevolking op aandringen van het Ministerie van Infrastructuur en destijds 'Milieu', alsmede het spreken over de kansen voor de regio, en het BAGATELLISEREN VAN DE BEDREIGINGEN voor de regio, dringt zich de inmiddels al meer dan eens uitgesproken vergelijking op met het optreden van de tabaksindustrie.

De werkwijze van de sector tabaksindustrie is goed vergelijkbaar met die van de luchtvaartindustrie. BEIDE SECTOREN VERLEIDEN MENSEN met iets dat met gemak en genot te maken heeft en waarvoor je een drempel over moet. Als de stap is gezet, wordt een mens gemakkelijk een roker. Je weet dat het slecht is, maar je gaat in gezelschap gemakkelijk mee. Met promotie van roken in films en reclames word je nog gemakkelijker op het idee gebracht, dat je er pas bij hoort, als je rookt.
Er tegenin gaan is moeilijk.

Met vliegreizen gebeurt iets vergelijkbaars.
Je ziet best op tegen je eerste vliegreis, maar door de lage prijs laat je je gemakkelijker overhalen om het maar eens te beleven.
Men heeft het over vliegangst, en als je laat weten, dat je liever niet wilt vliegen, krijg je te horen : "Je bent zeker bang.", en dat wil je niet zijn; en "vliegen is de veiligste manier van vervoer".
Naar een kritisch bezwaar over de schadelijkheid van het vliegen wordt niet geluisterd. Als je eenmaal hebt 'gevlogen', hoor je erbij. Wil je na die ene keer niet meer met een vliegtuig op reis, dan word je gevraagd je te verantwoorden. Je mag van Telegraaf-journaliste Yteke de Jong geen kritisch geluid meer laten horen, omdat je 'zelf ook al eens hebt gevlogen'.
Ze wordt daarom wel 'DE BUIKSPREEKPOP VAN DE KLM' genoemd.

Niet zij die gewend zijn het vliegtuig te nemen, hoeven zich te verantwoorden.
"Zij doen wat ze al vaker hebben gedaan".
JIJ MOET JE KEUZE VOOR NIET-VLIEGEN VERANTWOORDEN.
Als je erin volhardt om niet [meer] te vliegen, kan het heel goed zijn, dat mensen jaloers op je zijn. Zij vinden het lastig om nee te zeggen. Jij kunt het, nee zeggen.
Geniet ervan!

Maar nu de politiek, het Ministerie van Infrastructuur, de Minister.
Waar zijn ze mee bezig? Hebben ze in de gaten, dat ze het hele land in de armen drijven van een sector met dubieuze praktijken, zeg maar in DE VERNIELING.
Van een Minister wordt verwacht, dat hij/zij het volk dient. Dat zit in het woord 'Minister', dienaar.
Mevrouw Van Nieuwenhuizen, Hebt u zelf bedacht, dat velen in dit land ziek moeten worden of gestoord raken, en m.b.t. de door de luchtvaartsector gedroomde toekomst de adem inhouden? Wie is uw opdrachtgever? Wat is de rol van het parlement?
Wat vindt u van een motie van wantrouwen? Dan bent u er vanaf. En het volk misschien van het liberale juk bevrijd.

Bronnen: 1. Zembla, Geen vuiltje aan de lucht; 2. Longfonds, 3. Vlieghinder.nl, Update Omgevingslawaai 4. De Volkskrant, 3 december 2017, Bert Wagendorp,
trefwoord: Luchtvaartmaffia
Geplaatst door s. van halm uit Hoofddorp

@Jan:
" Ik voel me na al die jaren WEL lid van de Anti Schiphollobby ! En dan natuurlijk vooral tegen de hufters bestuurders, en zo waren er 23 Maart jl te Utrecht nog veel meer .
Daarom dank ik de aanwezige Telegraaf journalist Paul Eldering voor zijn verslag, dat de sfeer GOED weergaf !"

Daar voel ik, en ik denk iedereen hier, zich in dat opzicht ook wel lid van die "Antiluchtvaartlobby" maar vooral omdat we keer op keer besodemieterd worden met rapporten die schrijven naar een gewenste uitkomst. Als wij als bewoners al zoveel moeite moeten doen om uit die cijfer- en woorden-brij door de materie heen te prikken en de discrepanties aan te tonen en alsnog 0 (nul) op het rekest krijgen is triest. Temeer omdat een harde kern hier daar héél veel tijd insteekt om dit ook in de 2ekamer te laten landen.
Jullie en wij zijn bij de vaste Kamercommissie IenW/2eKamer meermaals op bezoek geweest en die mensen hebben de tijd niet om zich door die materie heen te worstelen en moeten het doen met input van partijen als ons bewoners en hun onderbuik gevoel bij de rapporten samengesteld door de deskundigen. Maar wel rapporten die opgesteld zijn met een opdracht om iets te onderzoeken maar vooral andere dingen niet. En natuurlijk worden die voor inbreng in de kamer nog even geredigeerd door iemand die niet inhoudelijk maar wel politiek tekstueel ernaar moet kijken (b.v. Morel). Ondertussen zit er in de 2eKamercommissie ook nog een (sorry dat ik het zeg) VVD Trol die als opdracht heeft om alles te saboteren wat riekt naar mogelijke ondernemers ondermijning (Remco Dijkstra).

Wat ze nog niet snappen bij de VVD dat is dat trouwe VVD stemmers die geraakt worden in hun portemonnaie/portemonnee door kettingbedingen, onbetrouwbare (lokale) overheden etc. daar ook wel eens klaar mee zijn. De lucht klaar je niet met een kortetermijnvisie en ook niet met een middellange. Dat geld voor alle partijen overigens.

Voor wat Paul Eldering Telegraaf betreft: Ik snap je punt en iemand moet een pakkende kop hebben. Ik moet zeggen dat dat het zéér goed doet op Twitter en of de Telegraaf daar blij mee is betwijfel ik (hoewel alle traffic traffic is).

@Henk Meijer:
"Op veler verzoek wordt binnenkort een onderzoek begonnen naar de chemische
samenstelling van de houtsoort van de plank die de Haagse politiek voor zijn
hoofd heeft met betrekking tot het vliegverkeer"

Waarschijnlijk zeggen ze dat het FSC gekeurd is maar Greenpeace heeft zich niet voor niets net teruggetrokken uit het FSC gebeuren. Naar mijn mening in ieder geval pokhout, de hardste houtsoort die er is en die het meest tegen chemische invloeden bestand is.
Overigens dat "dienen" (minister) wordt veel te weinig belicht. Doet het leuk op de sociale media ;-)

Gr Simon
N.b.:
Desondanks ben ik nog steeds een bewoner van de omgeving Schiphol en geen "Antiluchthavenlobby". Wel heb ik na meer dan 20 jaar nog steeds mijn principes t.a.v. verkeerde uitgangspunten.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@heer Henk Meijer : Chapeau ! voor uw woordkeus:
"'Op veler verzoek wordt binnenkort een onderzoek begonnen naar de chemische
samenstelling van de houtsoort van de plank die de Haagse politiek voor zijn
hoofd heeft met betrekking tot het vliegverkeer" Ja ZEKER: Trol VVDer Remco Dijkstra ! Ook zit mij het feit, dat VROM werd opgeheven door de VVD al veel langer dwars . Het was al in 2001 dat VROM een Memo deed lekken , omdat ze nergens bij betrokken werden, en dat VenW en het NLR de boel manipuleerden in het NLR rapport dat doorspekt was met vage termen , en daarom de indruk gaf dat het goed zat met de overgang van het systeem PKB 1995 -met 300- Handhavingspunten naar dat van tante Netelenbos en Tieteke A Jorritsma , met maar 32 Handhavingspunten ! De Kamer had gevraagd om een degelijk antwoord over die overgang, omdat van Gijzel PvdA en de rest der Kamer de zaak niet vertrouwde... Ze werden dus inclusief wij als Onderwonenden, belazerd, met dat de overgang NIET gelijkwaardig was, zoals Prof Berkhout en later Senator drs HUIB Eversdijk uit Zeeland letterlijk liet horen in het 20:00 NOS Zondagavond journaal., 2006 Hij adviseerde Er dienen 95 extra Handhavingspunten bij te komen. ! ! Maar die Trol Schultz van Haegen en dame Carla Peijs verhinderden dat . Ze gaven ene heer Alders opdracht zijn Alderstafel te formeren.. en al die dure rapporten van beide coimmissies Deskundigen Vliegtuig Geluid I en II , ze werkten er 4 jaar aan ..(!) verdwenen in de bekende diepe lade.. (Die betalen wij nu met soms erg onterechte dure boetes )
En @Simon Dank voor je prima woorden ! Nog maar eens goed nadenken, wat we allemaal kunnen ondernemen, om dat Rappalje daar te den Haag 2 , nee 4 toontje slager te laten zingen
... Dan heren ! gr Jan Griese