Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amsterdammers klagen over herrie door afgesloten Schiphol-baan en harde wind: ’Op het sadistische af

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 1560 
|
 noordhollandsdagblad.nl - 14-01-2023 
oren_dicht.png

Amsterdammers zitten tot begin april in de herrie van Schiphol, vooral als het stormt. De afgelopen week klaagden de inwoners van de hoofdstad massaal over lawaai door vliegtuigen vlak boven de stad, dat het resultaat is van een combinatie van de harde wind en een afgesloten baan. „Het is nu het stormseizoen.”
Op sociale media regent het de laatste dagen noodkreten uit de Amsterdamse binnenstad. Bewoners horen om de paar minuten de herrie van laag overvliegende Boeings. Hoofdstedelingen schrikken ’s ochtends vroeg wakker, kopjes trillen en gesprekken zijn nauwelijks te voeren.

„Op het sadistische af”, noemt Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars het. „Niet te doen”, vindt schrijfster Susan Smit. Bewoners hebben inmiddels een petitie gelanceerd tegen de ’terreur’ door wat ze de Schipholfile noemen. Die is nu een paar honderd keer ondertekend.

Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) ziet dat het aantal meldingen uit Amsterdam ’substantieel toeneemt’ als de Oostbaan in gebruik is. Met name op 4 en 12 januari. Die dagen vlogen de vliegtuigen laag over de binnenstad en kwamen er een kleine 400 meldingen uit de hoofdstad. Andere dagen gaat het om tientallen meldingen uit Amsterdam.

Oostbaan
De overlast komt door een combinatie van de harde wind en doordat de Zwanenburgerbaan ruim drie maanden dicht is voor groot onderhoud. Daardoor is er meer verkeer over het centrum richting de Oostbaan en in Amsterdam-Zuidoost en Amstelveen horen ze vliegtuigen die uitwijken naar de Buitenveldertbaan. Zelfs ’s nachts gaat het lawaai daar door, terwijl dit normaliter niet het geval is.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl - 14-01-2023"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marc uit Almere

De overlast komt door....blablabla. Zo is er altijd wel een excuus te vinden. Feit blijft dat Schiphol op een zeer ongelukkige plek ligt. Verhuizen of flink krimpen zijn de enige mogelijkheden voor balans met de (leef-) omgeving. Alle andere aangedragen (schijn-)oplossingen zijn voor de bühne. Beloftes die nooit of pas over 50jaar kunnen worden nagekomen hebben we nu niets aan. Het probleem is er nu en zal er ook nu een oplossing moeten komen.

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Amsterdam ervaart nu wat buurgemeenten al jaren moeten ondergaan. Als mede eigenaar van Schiphol zou Amsterdam veel meer kunnen doen tegen het uit z'n krachten gegroeide vliegveld. Maar in plaats daarvan kiest het voor een metroverbinding, en huilt het krokodillentranen over de toeristen die de stad onleefbaar maken.

Geplaatst door Uden uit Veghel

Koekje van eigen deeg.....

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

TOPBESTUURDERS GAAN EIGEN GANG RICHTING "HOLLAND METROPOOL"

Een nieuwe Terminal met capaciteit voor 14 miljoen extra passagiers per jaar, aanpassing banen met "Next-Gen" hoogfrequent vliegsysteem - rampspoed voor onderwonenden - van onbekende financiele grootte, metrolijn tot aan Hoofddorp van zo'n 5 miljard, in het MRA bureau op de Zuid As wrijft men zich in de handen.

Dit MRA bureau en de NOVEX Regio MRA - die weer onderdeel uitmaakt van de nieuwe NOVEX Regio Schiphol ter grootte van 4 Provincies (!) - wordt geleid door de burgemeester van Amsterdam en de CvdK's van NH en Flevoland. Streefdoel is Schiphol's HOLLAND METROPOOL gericht op maximale exploitatie van te verwerven ruimte bestemd voor de vastgoedsector.

Het proces waarbij nog groene ruimte voor natuur en o.a. volkstuinen, maar ook andere nu nog openbare ruimte wordt verkwanseld t.b.v. deze HOLLAND METROPOOL is al in volle gang.


Geplaatst door anoniem1 uit nederland

Veel mensen zijn voor groei,vooral als ze er zelf geen last van hebben.
Dan moet je daar maar niet gaan wonen,ook al woon je meer dan 30km van schiphol.
Amsterdam heeft het geluk dat het maar tijdelijk is,voor vele andere omwonenden is het permanent. Er wordt erg laag over amsterdam gevlogen dus dat het een enorme overlast geeft dat geloof ik wel.

Dacht overigens dat het traditionele stormseizoen in de herfst was en niet ergens in januarie.

Afwachten nu of el nino terug komt. Als el nino terug komt dan gaat de winrichting aanmerkelijk veranderen. Minder vaak lange periodes van rustige noordelijke winden die we de afgelopen jaren hadden en veel meer stormachtige zuidwestelijke winden met bijbehorende regen.

Misschien dat schiphol met deze wetenschap haar voordeel kan doen mbt de gebruiks prognose.