Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amstelveense wethouder Raat uit opnieuw zijn zorgen over KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1251 
|
 dichtbij.nl Editie: Amstelland 
tb_vliegtuig_20100620_KLM-PH-BFH.jpg

Door Jan Balk, Dichtbijredacteur

AMSTELVEEN - Herbert Raat maakt zich grote zorgen over de situatie bij KLM. De Amstelveense VVD-wethouder is bang dat er duizenden banen kunnen verdwijnen als de Nederlandse luchtvaartmaatschappij verder wordt ‘uitgekleed’ door de Fransen. Dit zou mogelijk grote gevolgen hebben voor de economische situatie in Amstelveen.

Herbert Raat uitte eerder al zijn zorgen over de situatie bij KLM, dat een moeizame relatie onderhoudt met zijn fusiepartner Air France. Op zijn website heeft de Amstelveense wethouder opnieuw aan de bel getrokken.

Vergadering
“In Amstelveen maken we onze grote zorgen over de KLM.”, schrijft Raat. “Ook onze collega’s in de regio zoals Paul Slettenhaar, Achmed Baadoud en Kajsa Ollongren houden hun hart vast. De vraag is, of het Air France lukt om de KLM verder in te lijven. Op 18 februari is daar een belangrijke vergadering over. Als KLM verder wordt uitgekleed door de Fransen, dan kost ons dat duizenden banen. Niet alleen in Amstelveen, maar in de hele regio.”

“Van staatssecretaris Wilma Mansveld merken we op dit moment te weinig urgentie om ons nationale belang te verdedigen”, vervolgt Raat. “Daarbij komt, dat ze in Frankrijk niet onder de indruk zijn van een staatssecretaris.”

Ingrijpen
Raat pleit er verder voor dat premier Rutte moet ingrijpen om het Nederlandse belang te behartigen. “Als we vanwege de Franse economische politiek de KLM, en op termijn de positie van Schiphol, verliezen dan is dat slecht voor heel Nederland”, besluit de Amstelveense wethouder zijn betoog.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie: Amstelland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Deze VVD wethouder weet toch wel dat het hier om private onderneming gaat en vrije marktwerking. Net zoals toen bij Mitsubishi, Aluminiumfabriek in Delfzijl, V&D, Schoenenreus, Halfords, Blokker en noem maar op. De 2e kamerleden en staatssec gingen al heel ver met hun blauwe harten, maar over al die andere bedrijven hoor je ze niet. Neemt niet weg dat het voor al deze bedrijven en medewerkers een ramp is.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Op deze site heb ik al eens eerder op de gevaren van de nogal eenzijdige luchtvaartgebonden economische ontwikkeling in de Schipholregio gewezen. Het lijkt erg aantrekkelijk om in bedrijfstak te investeren die op de kip met de gouden eieren lijkt. Maar dat is maar tijdelijk. Anderen zullen immers succes gaan kopiëren en in de luchtvaart zie je nu dat de moordende concurrentie van low cost carriers en hub’s in het Midden Oosten het de KLM en Schiphol steeds moeilijker gaat maken, wat weer voor de hele Schipholregio gevolgen kan hebben. Een klein land als Nederland is beter af met een economie die zich veelzijdig ontwikkelt, want dan kun je een klap in de ene bedrijfstak met de andere bedrijfstakken opvangen. Niet alle eieren in één mandje stoppen; ook geen gouden.