Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Amerikaans bedrijf biedt ganzenslachtreisjes aan naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1630 
|
 rtvnh.nl 
hv_natuur_3791.jpeg

SCHIPHOL - Een Amerikaans bedrijf genaamd 'GetDucks' biedt compleet verzorgde reizen aan naar Nederland om vijf dagen op ganzen te jagen voor 4600 dollar per persoon. Een van de jachtgebieden bevindt zich rond Schiphol.

Nederland wordt omschreven als een paradijs voor de jacht op ganzen. Gemiddeld gaat een toerist na een jachttripje met een tas met vijftien geschoten ganzen naar huis volgens de reisorganisator. Het recordaantal geschoten ganzen op één dag is 99 ganzen, gevestigd in oktober van dit jaar.
Een jachttripje naar Nederland bij GetDucks gaat gepaard met een verblijf in een 4-sterren Bed & Breakfast, compleet met verzorgde maaltijden in verschillende restaurants en het gebruik van 12-kaliber jachtgeweren.

Legaliteit
In Noord-Holland hebben landeigenaren ontheffing voor het jagen op ganzen die overlast brengen. Controle op wie de jacht uiteindelijk uitvoert is er niet. Op Schiphol zijn de ganzen een gevaar voor de vliegtuigen.
"Die mensen weten niet beter dan dat ze lekker op ganzen kunnen schieten. Onbeperkt, net zo lang als ze maar willen. De ganzen zijn gewoon vogelvrij", zegt Harm Niesen van Fauna Beheer Nederland. Ook Karen Soeters van website PiepVandaag.nl vindt het een schande: "Het is echt te bizar voor woorden dat we in Nederland naar een beleid zijn gegaan waar dit mogelijk is."

Kamervragen
Er zijn inmiddels Kamervragen gesteld over de jacht op ganzen als vakantietripje. Staatssecretaris Martijn van Dam gaat deze begin volgend jaar beantwoorden.

Bekijk bericht op "rtvnh.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door polderbewoner uit Biddinghuizen

Het klopt inderdaad, zie hier de Amerikaanse site met foto's van de slachtpartijen: http://www.getducks.com/hunts/netherlands-goose-hunting/

Merkwaardig genoeg is bij het besluit om Lelystad Airport uit te breiden door oa vogelwacht nog gewaarschuwd voor ganzen. Dit probleem is door het Ministerie van I&M onvoldoende erkend en het luchthavenbesluit eerder dit jaar is aantoonbaar gebaseerd op oude en onjuiste informatie.

In de VS organiseren ze al een tijdje deze reizen vanwege toegenomen aantal ganzen. Ondertussen blijven onze beleidsmakers hun kop in het zand steken. Wanbeleid!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Walgelijk! Meer woorden wil ik hier niet aan vuil maken.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Dit is helaas ook een vorm van verloedering. Van een redelijk beschaafd land zijn we afgezakt naar een geldzuchtige maatschappij waar de Schipholgroup blijkbaar ook niet terugdeinst om op een walgelijke manier aan geld te komen.
Natuurlijk is het niet alleen Schiphol dat in ´zijn´ gebied deze walgelijke praktijken toestaat, er zullen wellicht meerdere partijen met het geldvirus besmet zijn.
Er zal altijd wel 1 of ander excuus zijn, maar dit is wel de meest verachtelijke manier om aan geld te komen, doden voor plezier? Vliegen voor je plezier? Je moet dan op Schiphol zijn!