Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ambitieus start van Raad van Advies Stichting Bouwland Regio Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1540 
|
 Amstelveenweb 
gh_vliegtuig_Castricumluchtfoto_namen.jpg

Bron: Stichting Bouwland Regio Schiphol
27-05-2015

Aalsmeerderbrug - Jeroen Nobel, Cees Broekhoven en Aad Straathof vormen samen de eerste Raad van Advies van Stichting Bouwland Regio Schiphol. Het stichtingsbestuur is zeer verheugd, dat dit duurzame team haar platform voor innovatie en duurzaam ondernemen actief gaat ondersteunen. Nadat het bestuur van Bouwland bestaande uit Paul Bos (Boer Bos), Joost Valk (Vital Places) en Laurens Schenk (Schenk Makelaars) zich al eerder dit jaar verzekerden van de ondersteuning van Dick Braam (2020 Marketing Communicatie), komt met de benoeming van dit bevlogen trio een extra bron van kennis en inspiratie beschikbaar voor Stichting Bouwland en de aangesloten pioniers.

De leden van de RvA kunnen bogen op grote ervaring in het openbaar bestuur. Oud Rabobank directeur Cees Broekhoven was sinds 1986 actief in de gemeentepolitiek en heeft dit voorjaar na 12 jaar zijn lidmaatschap van de Provinciale Staten van Noord-Holland beëindigd. Aad Straathof, melkveehouder te Leimuiden, was 10 jaar heemraad (lid dagelijks bestuur) van het Waterschap Rijnland. De voorzitter van de nieuwe adviesraad, Jeroen Nobel, waarnemend burgemeester te Aalsmeer, was voorheen wethouder financiën in Haarlemmermeer en klimaatambassadeur Duurzaam Gebouwde Omgeving van het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Stichting Bouwland stelt zich ten doel de levenskwaliteit in de regio Schiphol te verbeteren door het stimuleren van projecten op het gebied van energie, mobiliteit, inclusie en voeding. Bouwland organiseert hiertoe regionale bijeenkomsten en internationale inspiratiereizen, initieert duurzame projecten en ondersteunt ondernemers en organisaties die grenzen willen verleggen via het Bouwland Pioniers Platform. Bekende projecten door Bouwland geïnitieerd zijn De Beuk Erin (verduurzaming kantorenpark De Beukenhorst), De Boshoeve (kinderopvang in gezond klimaat), Vitaal Lokaal (gezond binnenklimaat op scholen) en nu strobouw als circulaire bouwtechniek.

Als convergentiepunt voor de ontwikkeling van een samenleving op basis van een kringloopeconomie wil Bouwland duurzame verbindingen tussen alle partijen in de regio Greenport, Airport en Seaport Amsterdam tot stand brengen. Het Bouwland Pioniers Platform biedt daartoe ondernemers, overheid en experts toegang tot haar netwerk, ze vormt het centrale aanspreekpunt voor ondernemers, overheid en instellingen in deze regio als het gaat om duurzaam ondernemen, wonen en werken. Ook zal een ‘duurzame’ databank beschikbaar komen die alle relevante partijen en projecten in deze regio bevat. Ook organiseren we voor het Platform dit jaar wederom een internationale inspiratiereis met een twintigtal ondernemers gericht op kansen voor circulair ondernemen. We bezoeken in twee dagen zoveel mogelijk voorbeeld projecten.

‘We hebben enorme haast om de overgang naar een circulaire samenleving met schone energie en zonder afvalstoffen voor elkaar te krijgen. Nederland en ook de Schiphol regio moet echt de versnelling erop zetten om die verandering tot stand te brengen en de klimaatdoelstellingen te halen! Innovatie door het bedrijfsleven, door ondernemers en organisaties zijn daarvoor van essentieel belang. Het is voor de Pioniers in ons Platform fantastisch nieuws dat we nu een grote bron van kennis en ervaring en met een enorm netwerk aan ons hebben kunnen binden in de regio Schiphol. De energie en gedrevenheid die Broekhoven, Nobel en Straathof is direct voelbaar en het geeft ons een extra stimulans om te blijven innoveren’, aldus een verheugde voorzitter Paul Bos.

Bekijk bericht op "Amstelveenweb"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door marianne uit castricum

In het Amstelveense staat een ;leuke foto van de Raad van Advies van Bouwland Regio Schiphol.
Allemaal Heren geen enkele Dame, terwijl er even verderop een publiek schaakbord is. Vrouwen kunnen goed schaken met de Koning. Jammer. Lekker onder elkaar. Misschien is het handig om Amerika FBI te vragen alvast een vooronderzoek te doen.