Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Alleen groei Schiphol bij voldoen voorwaarden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 200 
|
 parool.nl 
HvS_2e_Kamer.JPG


Schiphol heeft alleen "enige ruimte" om te groeien als aan een "heleboel" randvoorwaarden is voldaan. "Het zal nog een puzzel worden om dat bij elkaar te brengen", zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) in de Tweede Kamer.

Ze moest daar uitleg geven over het interview van haar minister Cora van Nieuwenhuizen. Die zei maandag dat Schiphol na 2020 mag groeien. De VVD-minister kon zelf geen uitleg geven in het vragenuurtje omdat ze in het buitenland is.

De minister is voorbarig geweest, menen Kamerleden. Ze neemt de burger niet serieus, stelde Cem Laçin (SP). Suzanne Kröger (GroenLinks) noemde het een "schoffering". Jan Paternotte (D66) ergerde zich eraan dat Van Nieuwenhuizen de kwestie van veiligheid niet in het gesprek had genoemd.

Regeerakkoord
De staatssecretaris zei dat de minister het regeerakkoord wil uitvoeren. Ze benadrukte dat in het proces zorgvuldigheid voorop staat. Groei van Schiphol is alleen mogelijk er oplossingen liggen voor de veiligheid, het milieu en de overlast waarmee de directe omgeving te maken heeft, aldus Van Veldhoven.

Bekijk bericht op "parool.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma

Merkwaardig dat zelfs v Veldhoven (D66) het klimaat niet noemt. Die oplossingen vereisen een zeer forse vermindering van uitstoot en hinder, veel meer dan zuinig en "stil" vliegen kan waarmaken. Laat staan dat dan nog groei mogelijk is. De meerderheid van de bevolking begrijpt dit en is tegen luchtvaartgroei. Geen enkel draagvlak voor groei. De VVD houdt zich dom en denkt alleen aan groei van bedrijven. De vraag is of ze het ooit leren. Waarschijnlijk alleen door fors zetelverlies. Twitter dus massaal:
MINDER VLIEGHINDER? MINDER VVD!

Geplaatst door Michel

Schiphol, koninklijke nog wel............Volgens de media wordt er meer drugs dan ooit doorgevoerd en zijn er inmiddels of tot nu toe al 11 mensen gearresteerd.

Schiphol,koninklijke nog wel........volgens de media faciliteerd Schiphol bedrijven die minderjarige stagiaires werkzaamheden laat verrichten die wettelijk en ook nog in de nacht niet zijn toegestaan.

Schiphol,koninklijke nog wel.........maakt volgens metingen gebruik van machines die uitstootnormen en waarden vele malen overschrijden.

Schiphol,koninklijke nog wel........faciliteerd teveel herrie producerende machinesdie volgens metingen vele malen hoger zijn dan de berekeningen.

Schiphol,koninklijke nog wel....... ziekmakend voor 100.000den

Schiphol,koninklijke nog wel........crimineel? Ja toch?