Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Air France-KLM vervoert minder passagiers

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1233 
|
 nu.nl 
me_vliegtuig_IMG_2023.jpg

Air France-KLM heeft in maart iets minder passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie woensdag bekend.
Vorige maand stapten 6,3 miljoen passagiers in een toestel van Air France, KLM of de Franse regionale dochter HOP. Dat was 0,4 procent minder dan in maart 2014.

De totale opbrengsten, berekend op basis van het aantal betalende passagiers en de gevlogen afstand, namen met 0,1 procent af. Doordat de capaciteit met 0,3 procent werd teruggeschroefd, verbeterde de bezettingsgraad wel marginaal, tot 83,3 procent,

Vooral de opbrengsten van de vluchten van Air France-KLM over korte en middellange afstanden stonden onder druk. Daar zwakte de vraag met ruim 2 procent af. Langeafstandsvluchten brachten 0,4 procent meer op dan een jaar eerder, vooral dankzij de routes naar Noord-Amerika.

Transavia

Bij Transavia steeg de vraag met 3,2 procent, terwijl de capaciteit met ruim 2 procent werd vergroot. Bij de prijsvechter van Air France-KLM waren de vliegtuigen gemiddeld voor 89,9 procent gevuld.

De vrachtdivisie zag de vraag met 8,7 procent afnemen, terwijl de capaciteit slechts met 0,9 procent werd verlaagd. De gemiddelde beladingsgraad daalde met ruim 5 procentpunt tot 62,4 procent. Air France-KLM i

Door: ANP

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht